DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141616-0.5559%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

9 Aydır Kalp Nakli Bekleyen Hümeyra’nın Durumu Kritik
11 okunma

9 Aydır Kalp Nakli Bekleyen Hümeyra’nın Durumu Kritik

ABONE OL
Eylül 3, 2024 10:44
9 Aydır Kalp Nakli Bekleyen Hümeyra’nın Durumu Kritik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

**Küçük Hümeyra, 9 Aydır Yeni Bir Kalp İçin Bekliyor**

6 yaşındaki Hümeyra Hifa Çelik, 24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen depremden bir hafta sonra soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda Hümeyra’ya kalp yetmezliği tanısı konuldu. Küçük kızın durumu giderek ağırlaşınca geçen yıl kasım ayında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde organ nakli için bekleme listesine alındı. Ne yazık ki Hümeyra, son 2 aydır yoğun bakımda ECMO cihazına bağlı olarak hayatta kalmaya çalışıyor. 9 aydır yeni bir kalp için umutla bekliyor.

Hümeyra’nın ailesi, Elazığ depreminden sonra yaşadıkları zorlukları anlatıyor. Depremde evleri yıkılmasa da soğuk hava koşulları nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtiyorlar. Hümeyra’nın babası Abdurrahman Çelik, kızlarının geçirdiği soğuk algınlığının kalbine zarar verdiğini ve bu durumun kalp yetmezliğine yol açtığını söylüyor. Çelik, doktorların Hümeyra için kalp nakli dışında başka bir tedavi seçeneği olmadığını ifade ediyor. Küçük kız şu anda ECMO cihazına bağlı olarak yaşıyor ve durumu oldukça kritik.

Hümeyra’nın ailesi, organ bağışı konusunda halkı duyarlı olmaya çağırıyor. Türkiye’de organ bağışı oranlarının düşük olduğunu ve bunun birçok hastanın hayatını riske attığını belirtiyorlar. Çelik, “2023 yılında 1300 beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen sadece 240 aileden izin alınabilmiş. Bu da yüzde 10’luk bir oran demek. Oysa binlerce insan kalp nakli için bekliyor.” diye konuşuyor. Kızlarının durumundan etkilenen Çelik ailesi, organ bağışçısı olmaya karar vermişler.

Hümeyra’nın ailesi umutlu olmayı sürdürüyor. Kızlarına yeni bir kalp bulunacağına inanıyorlar. Ancak, yaşadıkları sürecin zorluğunu da kabul ediyorlar. Her gün telefonu heyecanla takip ediyorlar ve yeni bir kalbin haberini bekliyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kalp Yetmezliği Kalp Nakli Hümeyra Güncel Elazığ Sağlık Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP