DOLAR 34,1148 0.28%
EURO 38,1319 0.19%
ALTIN 2.870,701,48
BITCOIN 21623261.01757%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

84 Yaşındaki Adem Karagülle’den Mezar Yeri ve Ahşap Kulübe Projesi
10 okunma

84 Yaşındaki Adem Karagülle’den Mezar Yeri ve Ahşap Kulübe Projesi

ABONE OL
Eylül 15, 2024 08:47
84 Yaşındaki Adem Karagülle’den Mezar Yeri ve Ahşap Kulübe Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de yaşayan 84 yaşındaki Adem Karagülle, gördüğü bir rüya üzerine mezar yeri satın alıp mezar taşını yaptırdı. Mezar taşında doğum tarihi yer alırken ölüm tarihi boş bırakılmış. Karagülle, rüyasında birisinin camına tıkladığını ve “Kalk burada ne yatıyorsun, git mezar taşını yaptırsana” dediğini söylüyor. Berat Kandili’nden sonraki bir gecede gördüğü bu rüya üzerine Karagülle mezar taşını yaptırmaya karar vermiş.

Çamköy Mahallesi’nde yaşayan Karagülle emekli olduktan sonra evinin bahçesindeki ağaca ahşap bir kulübe inşa etmeye karar vermiş. 30 metre yüksekliğindeki ağaca günler süren bir çalışmanın ardından kulübeyi tamamlayan Karagülle, evin yemeklerini kulübeye ulaştırmak için teleferik sistemi kurmuş. Merdivenle kulübeye tırmanan Karagülle burada hem vakit geçiriyor hem de ibadetlerini yapıyor. Ayrıca her gün evinin bahçesindeki spor aletlerinde düzenli egzersiz yapıyor.

2020 yılında inşa ettiği ağaç kulübesi hakkında konuşan Karagülle, inşaat malzemelerini çıkarmakta zorlandığını ancak başardığını söylüyor. “Ağaçta olduğum için en büyük misafirim kuşlar, onlar beni yalnız bırakmıyor. Kulübeye çıkabilmem için spor yapmam şart. Her gün düzenli olarak spor yapıyorum” diyor.

Mezar taşını yaptırma kararını rüyasına bağlayan Karagülle, “Mezar taşını bir gece gördüğüm rüyanın ardından yaptırdım. Birisi cama tıkladı ve ‘Kalk burada ne yatıyorsun, git mezar taşını yaptırsana’ dedi. Ben de bunun üzerine etkilenip kendi mezar taşımı yaptırdım” şeklinde konuşuyor.

HABER-KAMERA: Musa KESKİN/DÜZCE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Güncel Emlak Yaşam Düzce Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP