DOLAR 34,0205 -0.13%
EURO 38,0686 0.4%
ALTIN 2.832,831,08
BITCOIN 21452275.00295%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

8 aydır haber alınamıyordu! Kayıp Nihal Babayiğit’in kemiklerine ulaşıldı
15 okunma

8 aydır haber alınamıyordu! Kayıp Nihal Babayiğit’in kemiklerine ulaşıldı

ABONE OL
Eylül 19, 2024 09:43
8 aydır haber alınamıyordu! Kayıp Nihal Babayiğit’in kemiklerine ulaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nihal Babayiğit, Serik’te yaşayan işitme engelli bir genç kadındı. 2022 yılında sosyal medyada tanıştığı Batmanlı işitme engelli Mehmet Basık ile ilişki kurdu. Ailesi, Nihal’in Batman’da Mehmet ile dini nikahla evlendiğini ve bir süre sonra da kaybolduğunu öğrendi. Yaklaşık iki ay sonra Nihal’in Mehmet ile yaşamaya başladığı ortaya çıktı. 2023 yılında Nihal bir çocuk doğurdu ancak doğumdan sadece 15 gün sonra bebeğini Batman’da bırakıp Serik’teki ailesinin yanına geri döndü.

Boğazı Kesilmiş Fotoğraflar Gönderildi

Mehmet Basık, 9 Ekim 2023’te Serik’e gelip Nihal ile buluştu. Bundan sonra Nihal’den haber alınamadı. Ailesi Nihal’i ararken, bu yıl 1 Mayıs’ta Nihal’in dayısı Ali Yılmaz’a ulaşan kişiler Mehmet Basık’ın tanıdığı olduğu öğrenilen fotoğraf ve videolar gönderdi. Bu görüntülerde Mehmet Basık’ın cep telefonuyla görüntülü görüşme yaptığı birine Nihal’in boynunda kan izleri olan ve yerde hareketsiz yatar haldeki fotoğrafını paylaştığı görüldü. Aynı videoda Mehmet Basık’ın Nihal’in kimliğini ve cep telefonunu da gösterdiği anlar yer aldı. Aile, bu görüntüler üzerine Nihal’in hayatından endişe ettiklerini belirterek polise başvurdu.

Kayıp Nihal Babayiğit'in Kemikleri Bulundu

Kemik Parçaları 9 Ay Sonra Bulundu

Cumhuriyet savcısının talimatıyla Mehmet Basık, Batman Cezaevi’nden jandarma nezaretinde Serik’e getirildi. 13 Haziran’da Basık’ın gösterdiği yerlerde yapılan aramada Nihal’e ait olduğu düşünülen kemikler bulundu. Polis, olay yeri inceleme ekipleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerinin topladığı kemikler, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kemiklerden alınan örnekler ise DNA incelemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Cinayet şüphelisi Mehmet Basık ise Antalya’nın Manavgat ilçesindeki cezaevine konuldu.

Kayıp Nihal Babayiğit'in Kemikleri Bulundu

‘Yeri Yurdu Artık Belli’

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemeler sonucunda kemiklerin Nihal Babayiğit’e ait olduğu tespit edildi. Sonucun bildirilmesinin ardından Nihal’in babası Vedat Babayiğit, dün kızına ait kemikleri teslim alıp Serik’te defnetti. DHA muhabirine konuşan Vedat Babayiğit, “Allah’a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız. 1 seneyi geçkindir çocuğum rezil oldu. 7- 8 ay kayıptı. Arandı, bulundu. Yeri, yurdu artık belli. Herkes elinden geleni yaptı. Bundan sonra gelip duamızı yapacağız. Kızımın naaşı İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan geldi. Sabah teslim aldık ve defnettik. Otopsi sonucuna göre cenaze kızım Nihal’e ait. Öldüren kişiyle ilgili artık devlet karar verecek. Hakimlerimiz karar verecek ama biz de peşindeyiz, takipçisi olacağız. İnşallah o ömür boyu hapiste yatacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cezaevi Antalya Cinayet 3-sayfa Sağlık Güncel Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.