DOLAR 34,1136 0.28%
EURO 38,1216 0.14%
ALTIN 2.862,951,20
BITCOIN 2142340-0.29832%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

77 Yaşındaki Usta Ayakkabı Tamircisi: ‘İşimi Sevdiğim Sürece Devam Edeceğim’
7 okunma

77 Yaşındaki Usta Ayakkabı Tamircisi: ‘İşimi Sevdiğim Sürece Devam Edeceğim’

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:49
77 Yaşındaki Usta Ayakkabı Tamircisi: ‘İşimi Sevdiğim Sürece Devam Edeceğim’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Kapaklı’da bulunan 77 yaşındaki Mehmet Demiryürek, tam 60 yıldır ayakkabı tamirciliği yapıyor. Yaşlı usta, mesleğini çok sevdiğini ve sağlıklı olduğu sürece de yapmaya devam edeceğini belirtiyor.

Küçük bir odada, yıllarca ayakkabılar onaran Demiryürek, unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği sürdürüyor. “Bu işi severek yapmak gerek,” diyor ve gençlerin bu alana ilgi göstermemesinden dolayı üzgün olduğunu ifade ediyor.

“60 yıldır buradayım. Askerden sonra başladım ve çok iyi işler yaptım. Ayakkabı tamirciliği her zaman önemli bir meslektir. Ama gençler bu işe pek yanaşmıyor. Belki de şartlar uygun değil. Ben bu işi seviyorum ve bu yüzden de yıllardır yapıyorum, çünkü sevmeyen kimse bunu yapamaz. 77 yaşında bir insan bu işi nasıl yapabilir diye sorabilirsiniz ama ben sevdiğim için hiç sıkılmadan yapıyorum,” diyor Demiryürek.

Demiryürek, yaşına rağmen çok çalıştığını belirtiyor: “Hemen hemen herkes benden memnun. Hafta içi ve cumartesi günü sabah 8’den akşam 6.30’a kadar, pazar günleri ise öğlene kadar çalışıyorum. Bazen işler yetişmiyor, o yüzden pazar günü de çalışmak zorunda kalıyorum. Ben Sivaslıyım ve orada üç çırağım vardı. Onlar Sivas’ın ünlü esnafı oldular. Tabii ki burada çalışanlarım yok.”

Demiryürek, mesleğini hiç bırakmayı düşünmediğini söylüyor: “Ömrüm yettiği kadar devam edeceğim. Benim zamanımda askerden sonra yapabileceğim popüler işler vardı ama ben bunu tercih ettim ve hala sevgiyle yapıyorum. Oğlum bu işe hiç ısınamadı. İşimi ona devretmeyi isterdim ama maalesef o fabrikada çalışmayı tercih etti. Günde en az 50 kişiyle görüşüyorum ve Allah sağlık verdiği sürece işime devam edeceğim.”

Yerel Haberler Kültür Sanat Ekonomi Kapaklı Kültür Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.