DOLAR 34,1204 0.3%
EURO 38,0636 0%
ALTIN 2.868,881,41
BITCOIN 21469830.27931%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

7 Yaşındaki Çocuk, Akıllı İlaç Tedavisiyle Kanseri Yendi
5 okunma

7 Yaşındaki Çocuk, Akıllı İlaç Tedavisiyle Kanseri Yendi

ABONE OL
Eylül 15, 2024 10:56
7 Yaşındaki Çocuk, Akıllı İlaç Tedavisiyle Kanseri Yendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşar Kaan Kurt, 7 yaşında, Ankara’da yutma güçlüğü, boyunda şişlik ve ses kaybı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda yumuşak doku tümörü (sarkom) teşhisi konuldu. Yaşar Kaan, kemoterapiye yanıt vermeyince boğazındaki kitlede yapılan genetik inceleme sonucunda uygulanan akıllı ilaç tedavisiyle hastalığı yendi.

Antalya’da yaşayan Yaşar Kaan, ailesi ile birlikte 2022 yılında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde boğazında bir kitle tespit edildi ve Ankara Üniversitesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye gelen aile, yapılan testler sonucunda Yaşar Kaan’ın ameliyat edilemeyeceğini ve onkolojik tedavi alması gerektiğini öğrendi.

Yaşar Kaan, Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi’ne nakledildi ve gerekli işlemlerden sonra 2023 Şubat ayında ona tümör tanısı konuldu. Ailesi tedavisi için Ankara’ya taşındı. Yaşar Kaan’a 4 kür klasik kemoterapi uygulandı ancak olumlu sonuç alınamadı. Bunun üzerine 12 Haziran 2023’te ‘akıllı ilaç’ tedavisine başlandı.

‘TÜMÖRE AİT TÜM İZLERİ SİLMEYİ BAŞARDIK’

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sonay İncesoy Özdemir, Yaşar Kaan’da nadir görülen bir sarkom türü tespit ettiklerini belirtti. Yaşar Kaan’ın nefes almasıyla ilgili sorunları olduğunu ve öncelikle hava yolunun güvence altına alınması gerektiğini söyledi. Klasik kemoterapi tedavisinin olumsuz sonuçlanması üzerine yapılan genetik incelemede akıllı ilaç ile tedavi edilebilecek bir genetik değişiklik tespit edildi. Bu sayede kitle hızla küçüldü, Yaşar Kaan’ın sesi geri geldi ve konuşmaya başladı. Tedavi sonunda tümörün izleri tamamen silindi.

BABA KURT: 7 AYDIR SESİ ÇIKMIYORDU

Yaşar Kaan’ın babası Mustafa Yılmaz Kurt, tedavi sürecine vakit kaybetmeden başladıklarını ve çocuklarında görülen asimetri, horlama, kusma ve ses kısıklığı gibi belirtilerin ardından 2023 Ocak ayında Ankara’ya geldiklerini belirtti. Şubat ayında tanı konulduktan sonra 4 kür kemoterapi uygulandı ve daha sonra ‘akıllı ilaç’ tedavisine geçildi. Tedavi sürecinde umutsuzluğa kapılmadıklarını ve ‘akıllı ilaç’ tedavisine başlandıktan 28 gün sonra Yaşar Kaan’ın ‘Anne’ diye seslendiğini ve bunun kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

İnceleme Hastane Genetik Ankara Eğitim Sağlık Çocuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP