DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141167-0.49246%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

67 Yıldır Yorgancılıkla Geçimini Sağlayan İsmail Çevikel’in Başarı Hikayesi
1 okunma

67 Yıldır Yorgancılıkla Geçimini Sağlayan İsmail Çevikel’in Başarı Hikayesi

ABONE OL
Eylül 22, 2024 11:48
67 Yıldır Yorgancılıkla Geçimini Sağlayan İsmail Çevikel’in Başarı Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail Çevikel, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 67 yıldır yorgancılık yapıyor ve renkli yorganlarıyla geleneksel zanaatini sürdürüyor.

Bu mesleğe 12 yaşında başlayan Çevikel, 4 çocuğunu yorgancılıktan kazandığı parayla okutup meslek sahibi yapmış.

Yorgancılık, teknoloji çağında bile hala popülerliğini koruyor ve Çevikel, el işçiliğine olan talebin devam ettiğini söylüyor.

Çevikel, ilk iş yerini Çukurbağ’da bir arkadaşıyla birlikte açtığını ve askeriyenin yatak ihalesini aldıklarını anlatıyor.

Çevikel, hem yorgancılığa hem de eğitimine devam ettiğini ve ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra evlenip 4 çocuk sahibi olduğunu söylüyor.

Yorgan dikiminde pamuk, orlon ve yün gibi malzemeler kullanan Çevikel, en değerli malzemesinin merinos yünü olduğunu belirtiyor.

Yün ve pamuk yorganların yıkanmaması gerektiğini vurgulayan Çevikel, yorganların dikim süresinin modeline göre değişebileceğini söylüyor.

Çırak yetiştirmenin zorlaştığı yorgancılık mesleğinin ölmeyeceğini belirten Çevikel, şu anda 20 orlon ve 80 yün yorgan siparişinin olduğunu belirtiyor.

Fabrika üretimi yorganların el işçiliği yorganlara göre daha rahatsız edici olduğunu belirten Çevikel, fabrikaların elyaf kullandığını, ancak kendi yorganlarında pamuk, yün ve orlon kullandığını söylüyor.

67 Yıldır Yorgancılıkla Geçimini Sağlayan İsmail Çevikel'in Başarı HikayesiKaynak: İhlas Haber Ajansı / EMRE CAN KORKMAZ – Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Kocaeli Kocaeli Ekonomi Güncel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.