DOLAR 34,2410 -0.05%
EURO 37,6253 -0.02%
ALTIN 2.910,390,05
BITCOIN 21655151.14396%
İstanbul
23°

AÇIK

05:37

SABAHA KALAN SÜRE

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı
6 okunma

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı

ABONE OL
Ekim 6, 2024 07:47
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali görkemli bir törenle başladı.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde, oyuncu Sedef Avcı’nın sunumuyla gerçekleştirilen açılış töreni, festivalin zengin tarihini gözler önüne seren görüntülerle başladı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs salgınının Türk sinema sektörüne büyük bir darbe vurduğunu belirtti.

Şahin, sektörün toparlanması için festivallerin önemini vurgulayarak, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin sektörün amiral gemilerinden biri olduğunu ifade etti. Sanatçılara hak ettikleri takdiri sunan Şahin, “Sayelerinde Türkiye dünyada daha iyi tanınıyor ve daha pozitif algılanıyor. Hatta Türkiye moda olmuş.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Antalya için Altın Portakal’ın inanmak ve başarmak olduğuna vurgu yaptı.

Böcek, Altın Portakal’ın hayatın ta kendisi olduğunu belirterek, 2019 seçimlerinde verdiği “Altın Portakal özüne dönecek” sözünü tutmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Böcek, geçen yıl yaşanan talihsizlikleri geride bıraktıklarını, sinema emekçilerine, sanatçı dostlarına ve halkına destekleri için teşekkür etti.

Böcek, dünyaca ünlü festivallerden birine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, sinemanın kalemle başlayan ve büyük emek gerektiren bir sanat olduğunu hatırlattı.

Törende “Onur Ödülü” Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e, “Başarı Ödülü” ise Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye verildi.

Onur Ödülü’nü Antalya Valisi Şahin ve Belediye Başkanı Böcek’ten alan Erdal Özyağcılar, 55 yıllık sanat hayatını taçlandıran ödül için teşekkür etti ve “Eğer bir daha dünyaya gelsem yine bu mesleği yapardım.” dedi.

Mehmet Aslantuğ’dan ödülünü alan Selçuk Yöntem, ödülü değerli sanatçı arkadaşlarıyla paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Şerif Sezer, ödülünü Emre Altuğ’dan aldı ve sanat yolculuğunda hayatına dokunan herkese teşekkür ederek, sinemanın isimsiz kahramanlarını da unutmadı.

Törene katılamayan Müjdat Gezer, görüntülü mesajıyla teşekkürlerini iletti.

Işıl Yücesoy, ödülünü Tuba Büyüküstün’den aldı ve jüriye, belediye başkanına ve festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Aras Bulut İynemli, ödülünü Perihan Savaş’tan aldı ve Altın Portakal Film Festivali’nde ödül almaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Özellikle ödülü Perihan Savaş’tan almanın anlamlı olduğunu vurguladı.

Farah Zeynep Abdullah, ödülünü Işıl Yücesoy’dan aldı ve ödülü sektörde var olmaya çalışan kadınlar adına aldığını belirtti.

Tören, Serhat Kılıç’ın konseriyle sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Film Festivali Yerel Yönetim Kültür Sanat antalya Sinema Güncel Yaşam Tören

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP