DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21565212.5999%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Fidan’ Filmi Dünya Prömiyerini Yaptı
5 okunma

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Fidan’ Filmi Dünya Prömiyerini Yaptı

ABONE OL
Ekim 12, 2024 08:47
61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Fidan’ Filmi Dünya Prömiyerini Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, “Fidan” filminin dünya prömiyeri gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, çeşitli film gösterimleri, söyleşiler ve oturumlar gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan “Fidan” filminin prömiyeri yapıldı. Ayçıl Yeltan’ın yönettiği film, parlak geleceğine rağmen yol ayrımında kalan Fidan’ın hikayesini konu alıyor.

Filmde, Leyla Smyrna Cabas, Alican Yücesoy, Ayça Bingöl, Göksel Kortay, Gürkan Uygun, Ilgın Bingöl ve Pınar Tuncegil gibi isimler rol alıyor. Gösterime yönetmen Yeltan, oyuncular ve film ekibi de katıldı.

Usta oyuncu Göksel Kortay’a sanat hayatındaki 60. yılı nedeniyle BİROY Sinema Oyuncuları Meslek Birliği tarafından ödül verildi. Festival Sanat Direktörü Deniz Yavuz ve BİROY Başkanı Renan Bilek, Kortay’a ödülünü takdim etti.

Kortay, 60 yılın bir ömür ve yaşam süreci olduğunu belirterek, ödülü tüm kadınlara ve özellikle hayallerine hiçbir zaman dur demeyen yönetmen Ayçıl Yeltan’a ithaf etti.

Gösterimin ardından, yönetmen Yeltan, oyuncular ve film ekibiyle bir söyleşi düzenlendi. Yeltan, filmin kız çocuklarının eğitimine dikkati çektiğini ve anne kaybının acısı, baba-kız ilişkisinin trajedisi, Anadolu kadınlarının dayanışması gibi birçok ögeyi içerdiğini belirtti.

Leyla Smyrna Cabas, “Fidan” filminin ilk oyunculuk deneyimi olduğunu ve çekim sürecinde birçok şey öğrendiğini ifade etti. Göksel Kortay ise filmin farklı bir yapısı olduğunu ve diyalog olmamasının kendisini etkilediğini söyledi.

Film Festivali Göksel Kortay Kültür Sanat Yönetmen Festival antalya Sinema Kültür Eğitim Sanat Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.