DOLAR 34,1757 -0.08%
EURO 37,8488 0.04%
ALTIN 2.907,72-0,53
BITCOIN 2075773-0.95154%
İstanbul
20°

AÇIK

16:13

İKİNDİYE KALAN SÜRE

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali ‘Hikayemiz Birlikte’ Sloganıyla Başlıyor
4 okunma

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali ‘Hikayemiz Birlikte’ Sloganıyla Başlıyor

ABONE OL
Ekim 3, 2024 10:47
61. Antalya Altın Portakal Film Festivali ‘Hikayemiz Birlikte’ Sloganıyla Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali olarak kapılarını açıyor. Geçen yıl yaşanan sansür tartışmaları nedeniyle iptal edilen festival, bu yıl “Hikayemiz Birlikte” sloganıyla yeniden hayata geçiyor.

1964 yılında Belediye Başkanı Avni Tolunay’ın öncülüğünde başlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin sembolü olan altın portakal tutan Venüs heykeli, şehrin farklı noktalarına yerleştirilerek etkinliğe dikkat çekiyor.

Festivalin afişlerinde ve tanıtım videolarında Antalya’da yaşayan çeşitli meslek gruplarından kişiler yer alıyor. 5 Ekim Cumartesi günü saat 15.30’da başlayacak geleneksel kortej, şehrin sokaklarında ilerleyecek ve Karaalioğlu Parkı’nda sona erecek.

AÇILIŞ VE ÖDÜL TÖRENİ CAM PİRAMİT’TE

Kortej sonrasında Cam Piramit’te düzenlenecek açılış töreniyle festival resmi olarak başlayacak. Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye “Başarı Ödülleri” takdim edilecek. Bu yılki Onur Ödülleri ise Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem’e verilecek. Festivalin kapanışı ve ödül töreni, 12 Ekim Cumartesi günü saat 20.30’da yine Cam Piramit’te gerçekleşecek.

80 FİLM, 6 FARKLI SALON

Bu yıl festivalde 12 film Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda, 10 film Kısa Film Yarışması’nda, 8 film Belgesel Yarışması’nda ve 18 ülkeden 12 film Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda mücadele edecek. 80’e yakın filmin gösterileceği festival, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Aspendos ve Perge salonları, Atatürk Kültür Merkezi Amfitiyatro’su, Konyaaltı ve Kepez ilçelerindeki sinemalar ve AVM’lerdeki sinemalarda izleyiciyle buluşacak. İnternet üzerinden ve AKM gişelerinden satılan biletler öğrencilere 5 lira, yetişkinlere 10 lira.

JÜRİDE USTA İSİMLER

Ulusal Uzun Metraj Yarışma Jürisi’nin başkanlığını Altın Portakal Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi senarist ve yazar Ferzan Özpetek üstleniyor. Jüri üyeleri arasında Deniz Göktürk Kobanbay, Gökçe Bahadır, İlker Kaleli, Melis Behlil, Melisa Önel ve Mercan Dede bulunuyor. Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin başkanlığını ise İranlı yönetmen ve görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari yürütüyor. Jüride sinema eleştirmeni Selin Gürel, görüntü yönetmeni Mehmet Aksın, senarist Ludovica Rampoldi ve yönetmen Ayşe Polat yer alıyor.

İLKLER YAŞANACAK

Festival bu yıl ilk kez Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması’na ev sahipliği yaparak sinema öğrencilerini teşvik edecek. Festival kapsamında Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenecek Yeşilçam Festivali’nde Yeşilçam sanatçılarının görselleri, söyleşileri ve dönem film makinesinden gösterimler sunulacak. Ayrıca Selçuk Metin’in yönettiği “Genco” belgeseli, Genco Erkal’ın anısına özel gösterimle izleyicilere sunulacak. Akademisyen ve meslek profesyonelleri ile dernek, vakıf, meslek birliği, sendika ve devlet kurumlarından temsilcilerin katılacağı Altın Portakal Film Festivali Sinema Çalıştayı düzenlenecek.

EN İYİ FİLME 1,5 MİLYON LİRA

Festivalde bu yıl farklı kategorilerde ödül kazanan yapımlara toplam 5 milyon lira para ödülü verilecek. Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümünde 14 dalda para ödülü verilecek. En İyi Film Ödülü’ne 1,5 milyon lira, En İyi Yönetmen Ödülü’ne 300 bin lira, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’nü kazanan yapıma 200 bin lira, Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü’ne 200 bin lira verilecek. En İyi Belgesel Film 150 bin lira, Belgesel Yarışma Jüri Özel Ödülü 100 bin lira, Ulusal Yarışma En İyi Kısa Film Ödülü 100 bin lira, Kısa Film Jüri Özel Ödülü 50 bin lira, Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda En İyi Film 300 bin lira, En İyi Yönetmen ise 150 bin lira ile ödüllendirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Etkinlik Festival Türkiye Antalya Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.