DOLAR 34,2515 0.02%
EURO 37,6185 -0.05%
ALTIN 2.915,66-0,19
BITCOIN 21805071.54134%
İstanbul
21°

AÇIK

05:36

SABAHA KALAN SÜRE

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı
7 okunma

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı

ABONE OL
Ekim 6, 2024 07:48
61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Başarı Ödülleri, yetenekli oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye takdim edilirken, Onur Ödülleri ise Türk sinemasının duayen isimleri Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem’e verildi.

1964 yılında Belediye Başkanı Avni Tolunay’ın girişimiyle başlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61. yaşını kutluyor. Geçen yıl yaşanan tartışmaların ardından iptal edilen festival, bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenleniyor. Festivalin açılışı, geleneksel kortej ile başladı.

Kortej sonrasında Cam Piramit’te gerçekleşen kırmızı halı ve açılış töreninde, Serhat Kılıç sahne performansıyla geceye enerji kattı. Töreni ünlü oyuncu Sedef Avcı sundu.

Bu yıl festivalde ilk kez verilen ‘Onursal Nişan’, 2007 yılında Gelecek Vadeden Genç Yetenek Ödülü’nü alan Saadet Işıl Aksoy’a verildi. Nişanı, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Jüri Başkanı Ferzan Özpetek takdim etti. Aksoy, nişanı alırken son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekti ve festivali açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal’ı özüne döndürdüklerini belirterek, geçen yıl yaşanan talihsizlikleri geride bıraktıklarını ifade etti.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, festivalin hayırlı olmasını diledi ve Türk sinemasının yakın tarihimizin bir özeti olduğunu vurguladı. Vali Şahin, dizi sektörünün Türk kültürünün dünya çapında tanınmasında büyük rol oynadığını da belirtti.

Ödül töreninde, Erdal Özyağcılar ve Selçuk Yöntem Onur Ödülü’ne layık görüldü. Özyağcılar, 55 yıllık sanat emeğinin taçlandırıldığını belirtirken, Yöntem ise sanatın yaşamasını diledi.

Işıl Yücesoy, Tuba Büyüküstün’ün elinden Onur Ödülü’nü aldı ve 55 yıldır yanındaki herkese teşekkür etti. Şerif Sezer ise Emre Altuğ’un davetlisi olarak sahneye çıktı ve sürpriz ödül için duygu dolu anlar yaşadığını belirtti.

Müjdat Gezen, bel fıtığı nedeniyle törene katılamadı ancak bir video kaydı göndererek teşekkürlerini iletti.

Aras Bulut İynemli, Perihan Savaş’ın elinden Başarı Ödülü’nü alırken duygu dolu anlar yaşadı ve mesleğinin usta isimlerine saygılarını sundu.

Farah Zeynep Abdullah, Işıl Atasoy’dan Başarı Ödülü’nü aldı ve kadın cinayetlerine karşı dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Ödül töreninin ardından festivalde görev yapacak jüri üyeleri tanıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Film Festivali Kültür Sanat Festival Antalya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP