DOLAR 34,2901 0%
EURO 37,0891 0.16%
ALTIN 3.013,14-0,52
BITCOIN 23634452.33538%
İstanbul
17°

AÇIK

18:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

6 Yaşındaki Hasan Cesur Gökçek’ten Matematikte Dikkat Çeken Başarı
4 okunma

6 Yaşındaki Hasan Cesur Gökçek’ten Matematikte Dikkat Çeken Başarı

ABONE OL
Ekim 28, 2024 10:47
6 Yaşındaki Hasan Cesur Gökçek’ten Matematikte Dikkat Çeken Başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da ilkokul birinci sınıf öğrencisi olan Hasan Cesur Gökçek, henüz 6 yaşında olmasına rağmen dört basamaklı sayıları hesap makinesi kullanmadan toplama yeteneğiyle dikkat çekiyor.

2 yıl önce yolda gördüğü araç plakalarını toplamaya başlayan Hasan Cesur, bu yeteneğini hızla geliştirmiş ve bugün dört basamaklı sayıları toplayabiliyor, hatta toplama işlemleri üzerinden sorulan çarpma işlemlerini bile yapabiliyor. Matematik zekasıyla ailesini ve öğretmenlerini şaşırtan Hasan Cesur, Muratpaşa ilçesinde bulunan bir devlet okuluna gidiyor. Babası Vedat Gökçek, Hasan Cesur’un yeteneğini ilk olarak anaokuluna giderken 1’den 9’a kadar yazmayı öğrenmesi sırasında fark ettiklerini belirtiyor. Daha sonra Hasan Cesur’un diş hekimi, çocuğun matematik yeteneğini fark ederek ailesini bilgilendiriyor.

“Akdeniz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde eğitim görmesini arzuluyoruz”

Oğlunun yeteneklerini farklı denemelerle test eden Vedat Gökçek, Hasan Cesur’un her seferinde hatasız cevap verdiğini ve bu durumun kendilerini şaşırttığını söylüyor. Hasan Cesur’un ilkokul 3. ve 4. sınıf kuzenleriyle yaptığı testlerde de diğer çocukların sorulara cevap veremezken, Hasan Cesur’un hemen cevap verdiğini belirten Vedat Gökçek, oğlunun geleceğinden umutlu olduğunu ve özel bir okulda veya Akdeniz Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nde eğitim görmesini arzuladığını ifade ediyor.

“İşlemleri yaptıkça kendimi iyi hissediyorum”

Hasan Cesur ise yeteneğinin kendisine sıra dışı gelmediğini ve arkadaşlarına matematik işlemlerini nasıl yapılacağını göstermeye çalıştığını, ancak arkadaşlarının ilgilenmediğini söylüyor. Matematik işlemleri yaparken heyecanlanan Hasan Cesur, kendisine daha zor sorular sorulmasını istiyor ve işlemleri yaparken kendini iyi hissettiğini ifade ediyor. – ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler Hasan Cesur antalya Eğitim Yerel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.