DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı
5 okunma

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:48
5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına renk katan GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında, 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali konserlerle başladı.

Festivalin açılışını, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün sunduğu Senfonik İncesaz konseri yaptı.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine verdiği demeçte, Kültür Yolu Festivali’nin festival ağlarının büyümesine katkı sağladığını belirtti.

Sağtürk, Antalya Aspendos Opera Bale Festivali’yle aynı dönemde 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali’ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Festivalin açılış konseriyle başlayan programımız, gençlerin ve çocukların ilgi odağı olan Bremen Mızıkacıları ile devam edecek. La Traviata operasının konser tahtı ile Gaziantep seyircisi ilk defa bir klasik opera ile tanışma fırsatı bulacak. Ayrıca Muhteşem Gatsby ile de Gazianteplilerle buluşacağız. Dolu dolu bir programla Gaziantep’te sanatseverlerle bir araya gelmek için heyecanlıyız.” dedi.

Gaziantep’teki muhteşem sahnelerden etkilendiğini ifade eden Sağtürk, sanatçı ve teknik ekibin de bu sahneleri beğendiğini ve Gazianteplilerin bu güzelliklerden faydalanmak için şanslı olduğunu belirtti.

Sağtürk, Gaziantep’in sadece gastronomiyle değil, aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi gibi büyük kuruluşların seyirciyle buluştuğu muhteşem sahneleriyle de kültür sanat merkezleri olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep’te bu güzellikleri görmekten gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl 6. Opera ve Bale Festivali’ni gerçekleştirmek için şimdiden planlamalarımıza başladık.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ömer Faruk Salman – Kültür Sanat

Devlet Opera Ve Balesi Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Tan Sağtürk gaziantep Festival Şahinbey Kültür Sanat Müzik Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP