DOLAR 34,2561 0.04%
EURO 37,6494 0.03%
ALTIN 2.926,600,19
BITCOIN 21494941.43578%
İstanbul
23°

AÇIK

16:09

İKİNDİYE KALAN SÜRE

48 Yıl Sonra Gelen Yanıt: Mektup Postanede Kaybolmuştu
8 okunma

48 Yıl Sonra Gelen Yanıt: Mektup Postanede Kaybolmuştu

ABONE OL
Ekim 7, 2024 09:47
48 Yıl Sonra Gelen Yanıt: Mektup Postanede Kaybolmuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

70 yaşındaki Tizi Hodson, 1976 yılında motosikletli bir akrobat olarak çalışmak için bir şirkete başvurmuştu. Ancak, gönderdiği başvuru mektubu 48 yıl boyunca yanıtlanmamış, Lincolnshire’daki postanesinin çekmecesinin arkasında kalmıştı.

Hodson, 48 yıl sonra postaneden gönderilen bir mektup sayesinde başvuru mektubunun nerede olduğunu öğrendi. Mektupta, Hodson’ın başvurusunun orijinali ve başına gelenler anlatılıyordu.

Hodson, başvuru mektubunun 48 yıl sonra kendisine geri gönderilmesini “muhteşem” olarak nitelendirdi. “Bu işten neden haber gelmediğini hep merak etmiştim. Artık biliyorum,” dedi.

Mektupta, el yazısıyla “Staines Postanesi’nden geç gönderim. Çekmecenin arkasında bulundu. Yalnızca 50 yıl gecikmeyle,” yazıyordu.

Hodson, mektubu kimin geri gönderdiğini ve kendisini nasıl bulduklarını anlamadı. “50 kez ev değiştirmeme ve hatta 4-5 kez ülke değiştirmeme rağmen beni nasıl bulduklarını bilmiyorum, bu muamma,” dedi.

“Londra’daki dairemde bu mektubu yazdığımı çok net hatırlıyorum. Her gün yanıt gelmesini bekledim ancak hiçbir şey gelmedi. Bu beni çok üzmüştü çünkü gerçekten de motosikletli bir akrobat olmayı çok istiyordum.”

Hodson, başvurusuna yanıt gelmemesine rağmen diğer işlere başvurmaya devam etti. Afrika’ya seyahat etti, yılan terbiyecisi ve at yetiştiricisi olarak çalıştı, akrobasi uçağı uçurmayı öğrendi ve uçuş eğitmeni oldu.

Kendisine geri gönderilen mektuba dikkatle bakan Hodson, “Akrobat arayışıyla ilan verenlerin benim kadın olduğumu fark etmemelerine çok dikkat etmişim. Mülakata bile almayacaklarını düşünmüşüm,” dedi.

“Aptalca demişim ki, bu işi yaparken kaç kemiğimin kırılabileceğini umursamıyorum.

Şimdi gençliğimle konuşma şansım olsa, yaptığım her şeyi yeniden yapmasını söylerdim. Birkaç kemiğimi kırmış olsam da çok güzel bir yaşamım oldu.”

BBC

Kültür Sanat Yaşam Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.