DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154174-0.56289%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Başlıyor
5 okunma

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Başlıyor

ABONE OL
Eylül 21, 2024 07:48
41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüyap Fuarcılık Grubu, Türkiye Yayıncılar Birliği ile iş birliği yaparak 2-10 Kasım tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde “41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı”nı düzenliyor.

Fuar, yurt içi ve yurt dışından yayınevlerini, yazarları ve okurları bir araya getiriyor. Bu yılki etkinliğin onur konuğu ülkesi Azerbaycan, onur yazarı ise Yalvaç Ural olarak belirlendi.

“Çocukluk Şenliktir!” ana temasıyla düzenlenen fuarın detayları, Rami Kütüphanesi’nde yapılan basın toplantısında paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, yayıncılık sektörünün Türkiye’de hızla büyüdüğünü ve uluslararası alanda önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Geçen yıl yaklaşık 100 bin yeni kitabın yayımlandığına dikkat çeken Beyoğlu, Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca TEDA Çeviri ve Yayım Destek Programı’nın 4 bin 122 eserin 95 ülkede yayınlanmasını sağladığını da sözlerine ekledi.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın 50 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirileceğini ve 1000’e yakın yayınevi ile sivil toplum kuruluşunun katılım sağlayacağını ifade etti. Ersözlü, fuar kapsamında 400’ün üzerinde etkinlik düzenleneceğini ve 3 bin civarında yazar, şair ve sanatçının Tüyap’ta yer alacağını açıkladı. Bu yılki tema olan “Çocukluk Şenliktir” üzerine yoğun bir etkinlik programı hazırlandığını belirten Ersözlü, fuara katılımın 9 gün boyunca çocuklar, öğrenciler, yaşlılar, emekliler ve engelliler için ücretsiz olacağını duyurdu.

Toplantıda Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Müdürü Arif Marifli de konuşmalar yaptı.

Fuar, “Yapay Zeka ve Robotik Uygulamalar”, “Fantastik Edebiyat Günü”, “Polisiye Günü”, “Manga – Anime – Roman Kahramanları Günü”, “Yaratıcılık ve Tasarım – Hayal Et” gibi etkinliklerle zenginleştirilecek. Ayrıca “İş’te Kitap”, “İçinden Lezzet Geçen Kitaplar” adlı tematik söyleşiler, imza günleri ve paneller düzenlenecek.

Fuar kapsamında 2, 3 ve 4 Kasım tarihlerinde açık olacak uluslararası salonda Romanya, İran, Hırvatistan, Çin ve İngiltere’den yayınevleri yer alacak ve önemli telif anlaşmaları imzalayacak. TEDA projesi kapsamında ise yurt dışından gelen yayıncılar, katılımcı yayınevleri temsilcileriyle görüşmeler yapacak ve telif alışverişinde bulunacak.

Fuarın uluslararası konukları arasında Vladimir Tumanov, Benji Davies, Dimitris Sotakis, Carlos Fonseca ve Adam Fawer bulunuyor.

Fuar alanında ilgili bölüm öğrencilerinin ve illüstratörlerin çalışmalarını sergileyebileceği “İllüstratörler Duvarı” hazırlanacak. Bu duvarda illüstratörler çalışmalarını sektör ilgililerine tanıtma imkanı bulacak ve yeni iş imkanları için fırsat yakalayabilecek. Yayıncılık endüstrisinin büyük ilgi gösterdiği fuarda özellikle gençlik ve çocuk yayıncıları temsilcileri, sunulan portfolyoları inceleyerek yeni yetenekleri keşfedebilecek.

Fuarla ilgili etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgiye “www.istanbulkitapfuari.com” adresinden erişilebilecek.

Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Yalvaç Ural Azerbaycan Etkinlik 10 Kasım Edebiyat istanbul Güncel Kültür Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP