DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

4 Çocuk Annesi Terzi Üniversiteye Gidiyor
20 okunma

4 Çocuk Annesi Terzi Üniversiteye Gidiyor

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 11:38
4 Çocuk Annesi Terzi Üniversiteye Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da 4 çocuk annesi olan Zeynep Karadeniz (50), 50 yaşında olmasına rağmen, kızının desteğiyle yükseköğrenim hayalini gerçekleştirdi. Kızının gizlice başvurusunu yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 247 puan alan Karadeniz, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümünü kazandı.

Yenişehir ilçesinde yaşayan ve 4 çocuğunun geçimini terzilik yaparak sağlayan Karadeniz, ilkokuldan sonra ortaokula devam edememişti. Eşinin vefatından sonra çocuklarının desteğiyle açık öğretimden ortaokul ve lise diplomasını alan Karadeniz, kızının YKS’ye başvurmasıyla üniversite hayalini yeniden canlandırdı.

Karadeniz, “2 yıl boyunca neden okula gidemediğimi düşünerek ağlamıştım” diyerek ortaokula devam edemediği yıllara duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Açık öğretim yoluyla eğitimini tamamlamasının ardından, kızının gizlice başvurusuyla girdiği YKS’de başarılı oldu. Karadeniz, “Kızım beni aradı ve benim adıma üniversite sınavına başvurduğunu söyledi. Ben de sınava girdim ve bildiğim soruları yaptım. Allah umudumu boşa çıkarmadı” şeklinde duygularını paylaştı.

Terzilik yaparak ve emekli maaşıyla geçimini sağlayan Karadeniz, “Terzilik, ev işleri ve ders çalışmayı bir arada yürüttüm. Allah’a şükür başardım. Hedefim kendimi dikişte, tekstilde daha iyi ve üst seviyeye çekmek. Bölümü birincilikle bitirmek istiyorum” diyerek gelecek hedeflerinden bahsetti. Karadeniz, üniversiteye giderken de terziliğe devam edeceğini ve kendi ve çocukları için burs talep edeceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Eğitim Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP