DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

4 Çocuk Annesi Terzi Üniversiteye Gidiyor
19 okunma

4 Çocuk Annesi Terzi Üniversiteye Gidiyor

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 11:37
4 Çocuk Annesi Terzi Üniversiteye Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeynep Karadeniz, Diyarbakır’da yaşayan ve 4 çocuk annesi olan 50 yaşında bir terzi. İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Karadeniz, evlendikten sonra çocuklarının desteğiyle açık öğretimden ortaokul ve lise diplomasını aldı. Kızının habersiz olarak başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 247 puan alan Karadeniz, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümünü kazandı.

Karadeniz, ortaokula gidemediği için yıllarca üzüntü duymuş ve bu hayalini gerçekleştirmek için yıllar sonra açık öğretimden diplomasını almış. Şimdi de üniversite hayalini gerçekleştirmek için heyecanlı. Okuma arzusuyla yanan Karadeniz, terzilik işini yaparak hem geçimini sağlıyor hem de çocuklarına destek oluyor. Çocuklarının da desteğiyle üniversite sınavına hazırlanan Karadeniz, ders çalışmayı, ev işlerini ve terzilik işini bir arada yürütmüş.

“Terzilik işini severek yapıyorum ve bir gelir kaynağım. Üniversiteye giderken de devam etmeyi düşünüyorum” diyen Karadeniz, bölümünü birincilikle bitirmeyi hedefliyor. “Kendimi dikişte ve tekstilde daha iyi bir seviyeye çekmek istiyorum” diyen Karadeniz, üniversite eğitimi için burs talep ediyor.

Diyarbakır Karadeniz Çocuk Eğitim Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP