DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144996-1.48255%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile Başladı
9 okunma

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile Başladı

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:48
31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Giuseppe Verdi’nin ünlü eseri “Aida” ile görkemli bir şekilde başladı.

Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen açılışta, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, tarihi ve görkemli Aspendos’ta festivali düzenleme mutluluğunu dile getirdi. Festivalin açılış konuşmasında, bu yıl gerçekleşen diğer opera ve bale festivallerindeki büyük başarıları vurgulayan Sağtürk, “15. İstanbul Opera ve Bale Festivali, 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ve 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde tarihi seyirci rekorlarına ulaştık.” diyerek sanatseverlerin destek ve ilgisi için teşekkür etti. Sağtürk, “Bu ilgi ve destekle bize büyük motivasyon kazandırdığınız için minnettarım.” sözleriyle sanatseverlere olan bağlılığını ifade etti.

Sağtürk’ün konuşmasının ardından, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafından hazırlanan “Aida” operası sahneye taşındı. Romalı komutan Radames ve Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını anlatan 3 perdelik bu opera, Lorenza Castriota’nın orkestra şefliğinde gerçekleşti.

Şef Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının eşlik ettiği “Aida”, tarihi araştırmalarını Ravivaddhana Monipong Sisowath, rejisörlüğünü ise Vincenzo Grisostomi Travaglini üstlendi. Eserin dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Savaş Camgöz ve Gürcan Kubilay, koreografi Armağan Davran, Ömür Uyanık ve Sergei Terechenko, ışık tasarımı ise Fuat Gök’ün imzasını taşıyor.

“Aida” rolünü Joana Zhelezcheva, “Radames”i Walter Fraccaro, “Amneris”i Medine Tuganova, “Amonasro”yu Serhat Konukman, “Ramfis”i Engin Suna, “Mısır Kralı Il Re”yi Şafak Güç, “Haberci”yi İsmail Enis Ok ve “Sacerdotessa”yı Serap Demirhan canlandırdı.

Festival, 16 Eylül’de “Opera Gala Gecesi” konseriyle devam edecek.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera Ve Balesi Kültür Sanat Tan Sağtürk Etkinlik Festival Aspendos antalya Turizm Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP