DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21560480.43814%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu
25 okunma

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 09:47
31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ADANA)- 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, sinemaya yaptıkları büyük katkı ve emekleri nedeniyle üç önemli isim Orhan Kemal Emek Ödülü’ne layık görüldü.

Ödüle layık görülen isimler, seslendirme sanatçısı, senarist ve yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper oldu. Bu ödüller, Orhan Kemal’in mirasını yaşatmak ve sinema dünyasına önemli katkılar sunan kişileri onurlandırmak amacıyla veriliyor.

Muzaffer Hiçdurmaz, genç yaşta sinema sektörüne adım atmış ve Lütfi Ö. Akad, Şerif Gören, Bilge Olgaç ve Ertem Eğilmez gibi sinema ustalarının yanında yönetmenlik yardımcılığı yapmış bir isim. Uluslararası projelerde yer almış ve 80’li yıllarda ‘Çark’ filmini yönetmiş olan Hiçdurmaz, uzun yıllardır sinema sektöründe aktif olarak çalışıyor.

Oyunculuğa 6 yaşında başlayan Güler Ökten, ‘Ölünceye Kadar Seninim’ gibi önemli filmlerde rol aldı ve 1960’lardan itibaren tiyatro sahnelerinde de yer aldı. ‘Kırık Bir Aşk Hikayesi’, ‘At’, ‘Ses’, ‘Sürü’, ‘Bekçi’, ‘Ali’, ‘Kaçıklık Diploması’, ‘Güle Güle’ gibi klasikleşmiş filmlerle sinema tarihimizde yer edinen Ökten, aynı zamanda ‘Bizimkiler’, ‘Cahide’, ‘Geçmiş Bahar Mimozaları’, ‘Yaprak Dökümü’, ‘Leyla ile Mecnun’ gibi dizilerde de izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Mazlum Kiper, tiyatro sahnelerinde yönetmenlik yapmış, Şehir Tiyatroları’nda genel sanat yönetmenliği görevini üstlenmiş ve ‘Hollywood Kaçakları’, ‘Abuzer Kadayıf’, ‘Yabancı Damat’ gibi filmlerde ve dizilerde yer almış bir isim. Seslendirme sanatçılığı alanında da başarılı işlere imza atan Kiper, özellikle ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinde ‘Saruman’ karakterine ses vermesiyle tanınıyor.

Festival Yürütme Kurulu, üç değerli sinemacıya Orhan Kemal Emek Ödülleri’ni vermenin onurunu yaşadıklarını ve bu ödüllerin sinema sektörüne yaptıkları büyük katkıların bir göstergesi olduğunu belirtti. Ödüller, 23 Eylül Pazartesi akşamı düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine teslim edilecek.

Mazlum Kiper Güler Ökten Orhan Kemal Eylül Adana Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP