DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

300 Metre Yükseklikteki Kayalardan Topladığı Balı Hastalara Veriyor
10 okunma

300 Metre Yükseklikteki Kayalardan Topladığı Balı Hastalara Veriyor

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:44
300 Metre Yükseklikteki Kayalardan Topladığı Balı Hastalara Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

300 metre yüksekliğindeki kayalıklardan topladığı balı hastalara veriyor

BATMAN – Batman’ın Gercüş ilçesinde beden eğitimi öğretmeni olan Yalçın Yıldız, 300 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanıp “kaya balı” topluyor. AFAD gönüllüsü olan Yıldız, hobi olarak topladığı bu balı akraba ve dostlarına hediye ediyor, özellikle hasta olanlara şifa olması için.

Gercüş ilçesine bağlı Aydınlı köyü Mağaralı mezrasında yaşayan Yıldız, kayalara tehlikeli bir tırmanış yaparak bal topluyor. “5 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum,” diyor Yıldız. “Bu işi hobi olarak yapıyorum ve birkaç kez daha bunu dile getirmiştim. Bu yıl bal sezonu tekrar başladı ve ben de bal toplamaya başladım. Sabah erken saatlerde kalkıp 2 saatlik bir yürüyüşten sonra kayaların tepesine ulaşıyoruz. Yaklaşık 300 metrelik bir iniş yapıyorum. Daha önce arıların bakımını ve temizliğini yapmıştık. Şimdi arıları tekrar açtık ve güzel bir bal vardı. Yaklaşık 7-8 kilo bal çıkardık. Arılar telef olmasın diye 4-5 kilo bal da arılara bıraktık. Bugün 300 metrelik kayalıklardan indim, arının yaptığı yuvaya göre bu mesafe değişebiliyor.”

Dağcılık eğitimi almamış kişilerin bu işe kalkışmaması gerektiğini belirten Yıldız, “Bu işin ucunda ölüm bile var. Benim için bir tehlikesi yok çünkü ben bu işin eğitimini almışım ve seviyorum. Bunu hobi olarak yapıyorum. Çevrede kimse bunu yapmadığı için bir nevi benim de hoşuma gidiyor. Elimden geldiğince bu işi devam ettireceğim. Bu balı ilaç niyetine kullanıyoruz. Özellikle yaşlı ve hasta insanlar için kullanıyoruz. Akraba ve dostlarımıza veriyoruz. Kışın bunu ilaç olarak da tüketiyoruz. Soğuk algınlığı ve bazı hastalıklar için kullanıyoruz. Bu balın faydaları saymakla bitmez. Uzmanlar bu konuda daha iyi bilir. Büyüklerimiz eskiden göz körlüğünde bile kullanıyorlarmış. Soğuk algınlığı ve yaralarda kullanılıyor. Birçok hastalığa şifa kaynağıdır. Özellikle kanser tedavisinde çok etkilidir. Tamamen organik olduğu için şifa deposudur. Hiç bir katkı maddesi yok ve doğadan gelen bir mücizedir. İnsan eli kesinlikle değmiyor. Arının doğada yaptığı baldır.” diyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gercüş Batman Güncel Sağlık Yaşam Doğa AFAD

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP