DOLAR 34,2280 0.06%
EURO 37,9561 0.45%
ALTIN 2.916,52-0,43
BITCOIN 2090349-4.13999%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

30 bin temizlik personeli göreve başladı! Açıklamada ‘Siyasi şov’ detayı dikkat çekti
4 okunma

30 bin temizlik personeli göreve başladı! Açıklamada ‘Siyasi şov’ detayı dikkat çekti

ABONE OL
Ekim 2, 2024 08:50
30 bin temizlik personeli göreve başladı! Açıklamada ‘Siyasi şov’ detayı dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde sosyal medyada ve basında okullarda çekilen görüntüler büyük yankı uyandırmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuya ilişkin bir açıklama yaparak okullardaki temizlik hizmetlerine dair detayları paylaştı.

Okullarda Toplam 143 Bin 355 Temizlik Personeli Görev Yapıyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 60 bin 487 okulun temizliğinin ve temizlik malzemesi tedarikinin Bakanlık tarafından sağlandığı vurgulandı. Okullardaki temizlik hizmetlerinin yürütülmesinde halihazırda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli görev aldığı belirtilen açıklamada, bu yıl başlatılan ‘İşgücü Uyum Programı (İUP)’ kapsamında ise 120 bin kontenjan ayrıldığı fakat başvuru yetersizliğinden dolayı bazı sorunlar yaşandığı ifade edildi. Açıklamada, İUP programı kapsamında şu an 63 bin 777 personel görev yaptığını ve Bakanlığın girişimleriyle ‘Toplum Yararına Program (TYP)’ kapsamında 30 bin ek kontenjan tahsis edildiğini duyurdu. Bu personelin bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başladığı ve böylece okullardaki toplam temizlik personeli sayısının 143 bin 355’e ulaştığı belirtildi. İUP çerçevesinde tahsis edilen 120 bin kontenjanın tamamlanması sürecinin de devam ettiği kaydedildi.

Temizlik Şartları Denetimden Geçiyor, Siyasi Şov Yapılması Etik Değil

Açıklamada ayrıca okullardaki temizlik şartlarının uygunluğunun, MEB ve TSE tarafından yapılan eğitimlerle yetkilendirilen 8 bin ‘Okulum Temiz Tetkik Görevlileri’ tarafından denetlendiği belirtildi. Bakanlığın öğrencilerin sağlığının korunmasını her zaman önceliklendirdiği vurgulanarak, bazı belediyelerin bu konuyu siyasi şov malzemesi olarak kullanmasının etik olmadığı ifade edildi. Açıklamada, protokol olmaksızın ve gerekli tedbirler alınmaksızın atılacak adımların kamu hukuku açısından yanlış olduğu ve 2 bin 217 okulun bulunduğu bir ilde sadece 13 okulda bir gün temizlik yapıp ‘ildeki bütün okulların temizliği her gün yapılıyor’ gibi bir görüntü oluşturmanın asgari ahlaki ilkeler açısından sorunlu olduğu vurgulandı.

“Okullarımızda Siyaset Yapılmasına Göz Yummayacağız”

Bakanlık, bazı belediyelerin Türkiye genelinde ‘okullarda temizlik sorunu varmış gibi’ bir algı yaratmaya çalıştığını ifade etti. Okullara ihtiyaç ve talep olmaksızın, usullere aykırı bir şekilde temizlik personeli ve malzemesi gönderilerek algı operasyonu yapılmaya çalışıldığı belirtildi. Okullardaki münferit olumsuz görüntüleri kullanarak tüm okulları ve yönetimlerini zan altında bırakan bu tutumun kamuoyunca ‘samimiyetten uzak siyasi bir şov ve hizmet götüremedikleri topluma karşı bir manipülasyon’ olarak değerlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, okulların siyasete malzeme yapılacak yerler olmadığı ve herkesin bu konuda azami hassasiyet göstermesi gerektiği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Yaşam Kamu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP