DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili İçin Son Dakika Tatil Rehberi
11 okunma

30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili İçin Son Dakika Tatil Rehberi

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:56
30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili İçin Son Dakika Tatil Rehberi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Obilet, 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinin hafta sonuyla birleşmesi nedeniyle kısa tatil planları yapan ancak hala karar veremeyenler için son dakika tatil önerileri sunuyor.

Şirketin açıklamasına göre, hafta sonuyla birleşen 3 günlük tatil, keşfedilmemiş yerleri görmek ve kısa geziler için harika bir fırsat.

Kemer, Antalya’nın turizm merkezlerinden biri olarak büyüleyici doğası, berrak denizi ve lüks tatil köyleriyle Akdeniz’in gözde destinasyonlarından biri. Eskiden küçük bir köyken Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Kemer, huzurlu bir tatil için ideal bir yer.

Akdeniz’in en sevimli tatil beldelerinden biri olan Kaş, turkuaz denizi, dar sokakları, tarihi kalıntılarıyla Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Dalış tutkunları için Kaş, ülkemizin en keyifli dalış noktalarına ev sahipliği yapıyor. Kaş, tarih meraklıları için de Patara Plajı, Kral Mezarı, Antiphellos Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Patara Antik Kenti gibi tarihi mekanlar sunuyor.

İzmir’in sakin bir sahil kasabasından keyifli bir tatil merkezine dönüşen Foça, deniz ve tarih tutkunları için alternatif bir seçenek. Yunan mitolojisinde adı geçen Siren Kayalıkları, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Arkaik Duvar ve Heredot Duvarı, Pers Anıt Mezarı (Taş Ev) gibi tarihi zenginlikleriyle tarih severler için harika bir yer. Eski mirasını koruyan köyleriyle de ünlü olan Foça’da, Kozbeyli, Gerenköy, Ilıpınar, Bağarası ve Yeniköy gibi bölgenin tarihi mirasını yansıtan köyler de ziyaret edilebilir.

Efes Dijital Deneyim Müzesi’nde tarihe dijital bir yolculuk yapılabilir.

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, tarihi dokusu, taş evleri ve samimi atmosferiyle sevimli bir Ege köyü. Köy meydanında oturup kahve içmek, dar sokaklarında yürüyüş yapmak, tepeden köylerden gün batımını izlemek kısa bir seyahatte bile enerji toplamak için harika bir seçenek. Bölgenin tarihi dokusunu keşfetmek için yakın mesafedeki Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilir ve Efes Dijital Deneyim Müzesi’nde tarihe dijital bir yolculuk yapabilirsiniz.

Marmaris, 3 güne sığdırılamayacak bir deneyim vadetse de, yaz tatili için ilk akla gelen yerlerden biri. Muhteşem doğa ile eşsiz denizin buluştuğu bu tatil cennetinin eşsiz plajları ve doğası kadar hareketli gece hayatı da görülmeye değer.

Ülkemizin en güzel tatil merkezlerinden biri olan Bodrum, denizi ve eşsiz koyları kadar lüks tatilin merkezi ve gece hayatıyla da ünlü. Gündüz eşsiz koylarında denize girebilir veya tekne turuna çıkabilirsiniz. Dar arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyüş yapmak, semt pazarlarında alışveriş yapmak, kafe ve restoranlarda Ege mutfağının güzel örneklerini tadarak unutulmaz bir Bodrum deneyimi yaşayabilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamak için Gelibolu en ideal yerlerden biri. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gelibolu, Zafer Bayramı coşkusunu en iyi hissedebileceğiniz yerlerden. Zaferin coşkusunu her yıl özel bir atmosferde kutlayan Gelibolu, hem tatil hem de tarih meraklıları için mükemmel bir seçenek sunuyor. Çanakkale Savaşı’nın önemli noktalarına ev sahipliği yapan bu bölge, tarih meraklılarına dolu dolu bir gezi vadediyor.

Bu kısa tatilde tercihiniz yurt dışına çıkmaksa vizesiz seyahat edilebilen Karadağ, en ideal yerlerden biri. Adriyatik kıyısında bulunan Karadağ, mevsim itibariyle de tatilcilere birçok seçenek sunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Tatil Kültür Turizm Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP