DOLAR 34,2854 0.31%
EURO 37,5038 -0.1%
ALTIN 2.913,770,86
BITCOIN 2077506-0.28767%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:56

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

3. Bozok Film Festivali Yozgat’ta Başladı
7 okunma

3. Bozok Film Festivali Yozgat’ta Başladı

ABONE OL
Ekim 9, 2024 07:47
3. Bozok Film Festivali Yozgat’ta Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Bozok Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğinde düzenlenen 3. Bozok Film Festivali başladı.

Festivalin açılışı, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Bozok Film Festivali’nin her yıl zengin bir programla gerçekleştiğini vurguladı.

Özkan, festivalin amacının Yozgat’ta sinema kültürünü yaşatmak olduğunu belirterek, “3 gün boyunca Türk sinemasına gönül vermiş yönetmen, senarist ve usta oyuncuları Yozgat’ta ağırlayacağız. Bu festival aracılığıyla Türk milletinin kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise konuşmasında “kısa film” ile ilgili bir algının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Güven, Türkiye’de “kısa film çekip daha sonra uzun metrajlı filmler yapma” düşüncesinin hakim olduğunu ifade ederek, “Kısa film kendi başına değerli bir sanat dalıdır ve 21. yüzyıla daha uygundur. Bir insan ömrü boyunca kısa filmci olabilir. Dünyanın en iyi fikirleri kısa filmlerden çıkar. Çünkü kısa filmin parası yoktur, bütçesi düşüktür. Bu nedenle yaratıcı düşünmeye ve zamanı etkili kullanmaya zorlar.” diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güngör Yılmaz da Türk sinemasının usta sanatçılarını ve yönetmenlerini 3. Bozok Film Festivali’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek festivalin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Jandarma Bandosu bir konser sundu.

Konserin ardından düzenlenen söyleşide Sinema Genel Müdürü Güven, sinemada yapay zekanın önemine değindi.

Festival kapsamında düzenlenen yarışmada Belgesel Film dalında birincilik Ömer Halis Demir Üniversitesi’nden Nurullah Güzel’in “Cahide Sonku” filmine, ikincilik Selçuk Üniversitesinden Elif Tuğba Topal’ın “Bozkırkurdu” filmine ve üçüncülük Bozok Üniversitesi’nden Mehmet Tekin ve Mustafa Zafer Yücesoy’un “Parmak Adamlar” filmine verildi.

Kurmaca Film dalında ise birincilik Anadolu Üniversitesinden Buğra Mert Alkayalar’ın “İstasyon İnsanları” filmine, ikincilik Çankırı Karatekin Üniversitesinden Nisa Nur Küsme’nin “Kuşlar Nereye Uçar Anne” filmine ve üçüncülük Ankara Üniversitesinden Hikmet Kaymak’ın “Dilmun Diyarında” filmine verildi.

Deneysel Film dalında birincilik Çankırı Karatekin Üniversitesinden Berkay Olgun’un “The Lunatic Of Etretat” filmine, ikincilik Üsküdar Üniversitesinden İbrahim Karahasan’ın “Meçhul” filmine ve üçüncülük Anadolu Üniversitesinden Buğra Mert Alkayalar’ın “Onları Çağırdık” filmine verildi.

Program sonunda dereceye giren filmlere ödülleri takdim edildi. 10 Ekim Perşembe günü sona erecek festivale Türk sinemasının “Sultanı” olarak bilinen Türkan Şoray onur konuğu olarak katılacak.

Kaynak: AA / Ömer Ertuğrul – Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Film Festivali Yerel Haberler Kültür Sanat Festival Kültür Turizm Sinema yozgat Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP