DOLAR 34,1608 0.13%
EURO 38,0883 -0.25%
ALTIN 2.914,170,00
BITCOIN 21719690.5757%
İstanbul
23°

AÇIK

20:23

YATSIYA KALAN SÜRE

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde Güldestan Sahnelendi
14 okunma

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde Güldestan Sahnelendi

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:48
21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde Güldestan Sahnelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin heyecan verici bir programı kapsamında “Güldestan” adlı bale eseri sahneye kondu.

Türkiye İş Bankası’nın destekleriyle, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen festivalde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin muhteşem performansı izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bodrum Kalesi’nin tarihi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde sergilenen “Güldestan”, Mercan Dede’nin büyüleyici müzikleriyle hayat buldu. Reji ve koreografiyi üstlenen Beyhan Murphy, tasavvuf ve çağdaş temaları modern dans diliyle bir araya getiren etkileyici bir eser ortaya koydu.

“Güldestan”, Orhan Pamuk ve Evliya Çelebi’nin etkileyici metinlerinden ilham alıyor. Eser, Işın Mumcu’nun yaratıcı dekor tasarımı, Ayşegül Alev ve İsmail Dede’nin göz alıcı kostüm tasarımları, Taner Aydın ve Beyhan Murphy’nin büyüleyici ışık uygulamalarıyla destekleniyor. Orijinal ışık tasarımına Michael Odam imzası bulunurken, Halit Ergenç ve Kubilay Tunçer’in etkileyici okuma performansları izleyicileri büyülüyor. Şafak Türkel’in video tasarımı ve Ara Güler’in fotoğrafları “Güldestan”ın görsel zenginliğini daha da artırıyor.

17-18 Ağustos tarihlerinde, Brezilya’dan gelen Basileu França topluluğu aynı sahnede unutulmaz bir gösteri sunacak.

Sanat Yönetmenliğini Simone Malta’nın üstlendiği “Ballet Latino Tango” adlı gösteri, Capricho, Ginga, A Fuego Lento adlı üç eseri bir araya getiriyor. Ünlü koreograflar Binho Pacheco ve Ricardo Amarante’nin imzasını taşıyan bu etkileyici gösteri, tango ve Latin danslarının enerjisini izleyicilere sunacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Opera Ve Balesi İstanbul Türkiye Bodrum Sanat Etkinlik Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP