DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

2 Yaşındaki Bebeğin Şiddet ve İstismar Dolu Hikayesi
3 okunma

2 Yaşındaki Bebeğin Şiddet ve İstismar Dolu Hikayesi

ABONE OL
Eylül 20, 2024 08:45
2 Yaşındaki Bebeğin Şiddet ve İstismar Dolu Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’da yaşayan 2 yaşındaki S.Y. adlı kız bebeğin, annesi Bakiye Y. tarafından şiddete maruz kalması sonucu beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismara uğradığı belirlendi. Bu olayda Bakiye Y. ile birlikte 4 kişi daha gözaltına alınarak tutuklandı.

Olay, 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi’nde yaşandı. Bakiye Y., kızının vücudunda morluklar olduğunu ve komşusu tarafından düşürüldüğünü iddia ederek hastaneye başvurdu. Ancak yapılan muayenede S.Y.’nin aldığı darp izleri ve morluklar dikkat çekti. S.Y., daha sonra annesine teslim edildi ve evine gönderildi.

8 Eylül akşamı S.Y., baygın halde tekrar hastaneye götürüldü. Yapılan muayenede S.Y.’nin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda fiziksel şiddete uğradığına dair bulgular tespit edildi. S.Y., acil ameliyat edildi ve durumu ağırlaştığı için Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de ailenin 5 yaşındaki diğer kız çocuğunu koruma altına aldı. Soruşturma kapsamında Bakiye Y., birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşuları Kani A. ve G.A. ile K.A. tutuklandı.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, 11 Eylül’de yaptığı açıklamada, S.Y.’nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini duyurdu.

Bakiye Y., ifadesinde, çocuğunu sık sık komşusu Kani A.’nın evine bıraktığını ve S.Y.’nin düşerek yaralandığını iddia etti. Ancak çocuğun vücudundaki morluklar ve adli tıp raporları, Bakiye Y.’nin iddialarını çürüttü.

Bakiye Y.’nin 2019 ve 2020 yıllarında Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden maddi ve manevi destek aldığı ortaya çıktı. Ayrıca, Bakiye Y.’nin birlikte yaşadığı B.K.’den şiddet görmesi nedeniyle kadın sığınma evine yerleştirildiği ve daha sonra kendi isteğiyle ayrıldığı da öğrenildi.

S.Y.’nin vücudunda çok sayıda diş izi tespit edildi ve bu izlerin kime ait olduğunun belirlenmesi için adli tıp incelemesi başlatıldı. S.Y.’nin durumu halen ciddiyetini koruyor.

Tekirdağ Hastane 3-sayfa Sağlık Güncel Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP