DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2136042-0.75294%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Başladı
12 okunma

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Başladı

ABONE OL
Eylül 2, 2024 09:56
2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun ikinci etabı, Çankırı’da start aldı.

Sporcular, toplam 600 kilometrelik 4 etap boyunca pedal çevirerek, Samsun’dan başlayıp Ankara’da sona erecek olan heyecan verici bir yolculuğa çıktılar.

Bisiklet turu, Samsun’dan başlayarak Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bölgelerden geçerek, Türk milletinin bağımsızlık sembolü olan Ankara’daki kurucu Meclis’te son bulacak.

SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Harun Kurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin ruhunu canlandırmak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini vurguladı.

Kurt, etkinliğin Samsun ve diğer illerin doğal güzelliklerini tanıtmaya da katkı sağlayacağını belirterek, “Geçen yıl ulusal çapta büyük bir başarı elde eden tur, bu yıl uluslararası katılıma açıldı. 4 gün süren 600 kilometrelik tur, 4 etaptan oluşuyor ve her etap için ayrı ödüller ve yarış standartları belirlendi. Sonunda ise genel bir kazanan belirlenecek. Biz, bölgeyi tanıtmak, milli ruhu canlandırmak ve uluslararası camiada turizme katkı sağlamak amacıyla Samsunlu olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Umarız bu organizasyon gelecek yıllarda geleneksel hale gelir ve çocuklarımız bisiklet sporuna ilgi duyarak, hem bu sporu sever, hem de milli ruhu benimser ve bölgeyi tanıtırlar.” şeklinde konuştu.

Kurt, organizasyona 8 ülkeden 110’dan fazla sporcunun katılım gösterdiğini belirterek, “Türk milli takımından da sporcular var. Japonya, Kazakistan, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, İran, Kırgızistan gibi birçok ülkeden takımlar yarışıyor. İnşallah Ankara’da turu tamamlayacağız.” dedi.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Atıcı’nın start vermesinin ardından sporcular, Ankara’ya doğru pedal çevirmeye başladılar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Valiliği Ankara Samsun Spor Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP