DOLAR 34,0448 -0.06%
EURO 38,0189 0.26%
ALTIN 2.820,180,63
BITCOIN 21497905.74544%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Amasya Çorum etabı başladı
10 okunma

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Amasya Çorum etabı başladı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 10:56
2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Amasya Çorum etabı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve SAMKON iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Amasya-Çorum etabı, Saraydüzü Kışla binası önünden başladı.

Amasya-Çorum etabına, 8 farklı ülke takımından ve 17 farklı ülkeden bireysel olarak 89 sporcu katıldı. 4 etap halinde gerçekleştirilecek bisiklet turunda sporcular toplamda 600 kilometre pedal çevirecekler.

Samsun’dan başlayan bisiklet turu, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgelerden geçecek ve 2 Eylül’de Ankara’daki kurucu Meclis’te sona erecek.

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, sporculara başarılar dileyerek, “Bisiklet Federasyonumuzun düzenlediği Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun ilk etabını tamamladık. Sporcularımızı Amasya’da ağırladık. Bugün saat 10.30’da Amasya-Çorum etabına başlıyorlar. Zorlu bir etap olacak. Tüm katılımcı sporculara başarılar diliyorum.” dedi.

22 yaşındaki bisikletçi Samet Bulut ise, “Bu yarıştan ikinci kez start alıyorum. Hem bu şehri hem de yarışı çok seviyorum. Bugün yokuşlu bir etap bizi bekliyor. Yarın da benzer zorluklarla karşılaşacağız. Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Saraydüzü Kışla binası önünden yapılan başlangıçla, sporcular Amasya-Çorum etabına ilk adımlarını attılar.

Kaynak: AA / Spor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Valiliği Murat Öztürk Samet Bulut Saraydüzü Misafir Gençlik Çankırı amasya Ankara Samsun Eylül Havza Çorum Spor Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.