DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2246147-0.15121%
İstanbul
25°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

2 milyon nüfusu olan kentimizde mezar yeri kalmadı! 20 gün sonra defin işlemleri tamamen durabilir
5 okunma

2 milyon nüfusu olan kentimizde mezar yeri kalmadı! 20 gün sonra defin işlemleri tamamen durabilir

ABONE OL
Eylül 28, 2024 08:43
2 milyon nüfusu olan kentimizde mezar yeri kalmadı! 20 gün sonra defin işlemleri tamamen durabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nüfusu 2 milyona yaklaşan Diyarbakır’da mezarlıkların doluluk oranı nedeniyle yeni defin işlemlerine izin verilmiyor. Şehrin vefat edenleri yaklaşık 40 yıldır faaliyette olan Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na defnediliyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı, Yeniköy Mezarlığı’nda sadece 20 günlük yer kaldığını belirterek, “Bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

“BİR AFETTE CİDDİ SORUNLAR YAŞANACAK”

Saçaklı, “Günlük ölüm oranımız 9-11 civarında. Afet durumlarında bu sayı artabilir ve bu durumda büyük sorunlarla karşılaşacağız. Yeniköy Mezarlığı’nda 15-20 günlük yer kaldı. Alternatif olarak belediyeye ait olan 18 dönüm Park ve Bahçeler Dolum tesisini mezarlık alanı olarak ayırdık. Bu da bize 3 ay kadar zaman kazandıracak” şeklinde konuştu.

Koca kentte boş mezar yeri kalmadı! 20 gün sonra defin işlemleri tamamen durabilir

“BAĞIVAR BÖLGESİNDE 588 DÖNÜMLÜK ALANIMIZ VAR”

Saçaklı, 2022’de 1 milyon 448 bin 232 lirası ödenen Sur ilçesindeki Bağıvar bölgesinde tahsis edilen 588 dönümlük alanın tapu işleminin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, “Bu bölgenin mezarlık alanı olması için herhangi bir engel bulunmuyor. Pandemi nedeniyle defin alanlarının tükenmesi nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne yazdığımız yazı, bu konunun acil çözüm için Bakanlığa iletildi. Bağıvar bölgesindeki alanın tapusunu belediyeye devredilmesi ve projemizin başlaması için acil eylem planı istiyoruz” dedi.

Koca kentte boş mezar yeri kalmadı! 20 gün sonra defin işlemleri tamamen durabilir

“AİLE MEZARLIĞI TALEPLERİNİ KARŞILAYAMIYORUZ”

Saçaklı, aile ve eş mezarlık taleplerini de karşılayamadıklarını belirterek, “Pandemi döneminde ölüm oranlarında ani bir artış yaşandı. Dolayısıyla doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Bölgemizdeki insanlar dini vecibelerine çok önem veriyor. Biz alternatifsiz kalmak istemiyoruz. Diğer planlarımız diğer birimlerimizin kullandığı alanları mezarlığa dönüştürmeyi gerektiriyor, bu da operasyonel zorluklara neden olacaktır. Bağıvar’daki 588 dönümlük alanın yaklaşık 50-60 yıl yeteceği tahmin ediliyor. Aile mezarlıkları geçen yıl satıldı. Dolayısıyla bu talepleri karşılayamıyoruz. Eş mezarlık talepleri de geçici olarak durduruldu. Yeni mezarlık alanının projesi hazırlandığında bu talepleri karşılayacağız” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, konunun çözümü için ilgili yazının Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini ve işlemlerin devam ettiğini belirtti.

2 milyon nüfusu olan kentimizde mezar yeri kalmadı! 20 gün sonra defin işlemleri tamamen durabilirKaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Diyarbakır Belediye Yeniköy Sağlık Güncel Bağlar Çevre Emlak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP