DOLAR 34,0071 -0.17%
EURO 38,0743 0.4%
ALTIN 2.829,920,98
BITCOIN 21629235.01731%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

2. Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde İsmail Koç Başpehlivan Oldu
8 okunma

2. Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde İsmail Koç Başpehlivan Oldu

ABONE OL
Eylül 16, 2024 07:56
2. Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde İsmail Koç Başpehlivan Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2. Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde İsmail Koç başpehlivanlık unvanını kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nün düzenlediği organizasyonda 64 başpehlivan ve 622 güreşçi mücadele etti.

Başkentte ünlü güreşçiler; Orhan Okulu, Mustafa Taş, Cengizhan Şimşek, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, 2024 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi şampiyonu Enes Doğan ve Avrupa şampiyonu Feyzullah Aktürk, güreşseverlerle buluştu.

Yarı finalde Hüseyin Gümüşalan’ı mağlup eden İsmail Koç, finalde 2022 Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Mustafa Taş ile karşılaştı. İsmail Koç, rakiplerini puanlama bölümünde bastırarak Ankara’da şampiyonluğa ulaştı.

2. Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Hüseyin Gümüşalan ve Yunus Emre Yaman üçüncülüğü paylaştı.

Müsabakaları İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ Spor Kulübü Başkanı ve Ankara milletvekili Yüksel Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, Türkiye Güreş Federasyonu başkan adayı Taha Akgül ve olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp izledi.

Yüksel Arslan, yaptığı konuşmada Atatürk’ün 1931 yılında Ankara’da yağlı güreş organizasyonu düzenlediğini hatırlattı ve “Ancak Atatürk’ten sonra bu gelenek maalesef ihmal edildi. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu geleneği yeniden canlandırmak için harekete geçtik. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz bu özel güreş, büyük bir ilgiyle karşılandı. İnşallah bu gelenek uzun yıllar devam edecektir.” dedi.

ASKİ Spor Kulübü’nün önemli güreş tesislerine sahip olduğunu vurgulayan Arslan, “ASKİ Spor, güreşin lokomotifidir. Binden fazla altyapı sporcusuyla, şampiyonlarıyla Türk sporuna ve Türk milletine hizmet etmeye devam edecektir. Ata sporumuz güreşi ve milli değerlerimizi yaşatmak, sporun ve sporcunun yanında olmak bizlerin görevidir.” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Halil İbrahim Avşar – Spor

Yerel Haberler Mustafa Taş Etkinlikler Kültür ankara Yaşam Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.