DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2291486-1.65463%
İstanbul
18°

AÇIK

18:01

AKŞAMA KALAN SÜRE

16 Yaşındaki Didem Özdemir, Oto Tamircisi Olmak İstiyor
8 okunma

16 Yaşındaki Didem Özdemir, Oto Tamircisi Olmak İstiyor

ABONE OL
Ekim 26, 2024 11:47
16 Yaşındaki Didem Özdemir, Oto Tamircisi Olmak İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Didem Özdemir, babasının oto tamirciliğiyle yakından ilgileniyor. Didem, babası Seyit Özdemir’in oto tamir atölyesinde çalışmaya başladıktan sonra mesleğin inceliklerini öğrenmeye başladı.

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitimine devam eden Didem, babasının öğrettiklerini büyük bir azimle uygulamaya koyuluyor. Her çırak gibi günlük işleri yapıyor, dükkanı açıyor, çay demliyor, aletleri düzenliyor ve temizliği sağlıyor.

Seyit Özdemir, 28 yıldır oto tamircisi olarak çalışıyor ve kızının bu mesleğe olan ilgisinden büyük mutluluk duyuyor. Didem, araçların tekerleklerini ve silindir kapaklarını sökmeyi öğrendi.

Didem, sanayinin tek kadın çalışanı olarak başlarda bazı şaşkınlıklara neden olsa da zamanla herkes tarafından sevildi. Babası, Didem’in usta olacağından emin ve ona dükkanını devretmeyi düşünüyor.

Didem’in annesi ise kızının giyim dükkanında çalışmasını tercih ediyordu, ancak Didem oto tamirciliğe olan ilgisi nedeniyle babasının yanında çalışmayı seçti. Didem, arabalara duyduğu ilgiyle gelecekte usta olmak ve kendi iş yerini açmak istiyor.

Çıraklık eğitiminde tek kız olan Didem, komşu esnafın kendisine diğer çıraklara olduğu gibi davrandığını ve her türlü teknik bilgiye ilgi gösterdiğini söylüyor. Didem’in hedefi, usta belgesi alıp kendi dükkanını açmak ve arabalara olan tutkusunu mesleğinde yaşatmak.

Yerel Haberler Seydişehir Eğitim Güncel Kadın konya Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.