DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2134141-1.57179%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

19:53

YATSIYA KALAN SÜRE

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Ziyaretçi Yoğunluğu
7 okunma

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Ziyaretçi Yoğunluğu

ABONE OL
Ekim 13, 2024 08:48
14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Ziyaretçi Yoğunluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” temasıyla kapılarını açtı ve hafta sonu büyük bir ziyaretçi akınına uğradı.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuara ulaşımı kolaylaştırmak için zabıta ve polis ekipleri görevlendirildi. Yoğunluk nedeniyle Seka Devlet Hastanesi ve Sekapark 3. etap otopark alanları doldu, bazı ziyaretçiler araçlarını Plajyolu mevkisinde yol kenarına park etmek zorunda kaldı.

Seka Devlet Hastanesi otoparkından kongre merkezine çıkan üst geçidin merdivenlerinde kitapseverler zaman zaman sıra bekledi. Fuar alanında stantlar gezildi, kitaplar satın alındı ve bazı ziyaretçilerin bebekleriyle kitapları incelediği gözlendi.

Bazı yazarların imza günleri de büyük ilgi gördü ve uzun kuyruklar oluştu. Ziyaretçilerden İlhan Şanslı, fuara üçüncü kez geldiğini ve boş zamanını ailesiyle burada geçirdiğini söyledi. Şanslı, fuar sayesinde çocuklarının güzel konferanslara katıldığını ve konferansları beklerken stantları gezip kitap aldıklarını belirtti.

“Aradığımız kitapları burada buluyoruz. Çocukların kitaba ilgisini görüyorum. Ailecek kitabı alıp bir köşede okumuyoruz. Bir kişi kitabı okurken diğerleri onu dinliyor. Bu şekilde anlatılanı anlayıp öğütler alıyoruz. Burada kitap, öğrenmek ve öğüt almak var. Biz kitap fuarına öğüt almaya geliyoruz. Farklı mecralardan insanlar olarak buraya gelsek de sonuçta buradaki ana düşünce öğrenmek, zihinde yeni ufuklar açılması. Bunlar bizim için çok kıymetli,” dedi Şanslı.

Ziyaretçilerden Tayfun Eren Geyik de kitap fuarının şehrin sembolü haline geldiğini ve her yıl buraya geldiğini söyledi. Geyik, çocukluğundan gelen kitap okuma sevdasının kendisini fuara çektiğini ve yoğunluğa rağmen zaman geçirmek için buraya geldiğini ifade etti.

Fuar, yarın akşam saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Edebiyat kocaeli Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.