DOLAR 34,1151 0.28%
EURO 38,1432 0.21%
ALTIN 2.867,381,36
BITCOIN 21626920.80933%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

13 Yaşında Oto Tamircisi: Nehir Usta
9 okunma

13 Yaşında Oto Tamircisi: Nehir Usta

ABONE OL
Eylül 15, 2024 07:47
13 Yaşında Oto Tamircisi: Nehir Usta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’nın kalbinde, 13 yaşında bir kız çocuğu olan Nehir Habiboğlu, oto tamirciliği mesleğinde fırtınalar estiriyor. 5 yıl önce babasının yanına meslek öğrenmek için başlayan Nehir, sadece birkaç yılda büyük bir yetenek sergilemiş ve şimdi ustalıkla şanzımanları, motorları ve daha birçok parçayı tamir ediyor.

Babası Güven Habiboğlu’nun yanındaki oto bakım servisinde, Nehir, genç yaşına rağmen mesleğe olan tutkusuyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Gelen müşteriler, Nehir’in maharetini görmek için sabırsızlanıyor ve tecrübeli ustalar bile onun yeteneğinden hayran kalıyor. Okuldan sonra hemen dükkanına koşan Nehir, zamanının çoğunu babasının yanında geçirerek mesleğini mükemmelleştirmeye adıyor.

“Diğer çocuklar oyun oynasın, ben işimdeyim ve işimi seviyorum,” diyen Nehir, gelecekte mekanik mühendisi olarak kendi iş yerini açmayı hayal ediyor.

“Küçüklüğümden beri burada çalışıyorum, bakım yapabiliyorum, şanzıman beynini sökebiliyorum. Babamın yardımıyla hidrolik beyni ve motoru da söküyorum. Günüm burada çok iyi geçiyor, işimi severek yaptığım için zor değil,” diye anlatıyor Nehir, mesleğe olan tutkusunu.

Babası Güven Habiboğlu da kızının başarısından son derece gururlu ve Nehir’in resmi olarak mekanik mühendisi olup kendi dükkanını açmasını istiyor. “Kızım 5 yıldır benim yanımda çalışıyor. Ben çocuklarımı küçüklüğünden beri yanıma almayı severim. Kızımda bir bağımlılık oldu, işi severek yapmaya başladı,” diyor Güven Habiboğlu.

Müşteriler de Nehir’in yeteneğine hayran kalmış ve “Nehir usta nerede” diye soruyorlar. “Arabalarımız Nehir ustaya emanet” diyen Müslim Günal, Nehir’in kendisine sunduğu hizmeti övgüyle anlatıyor.

Nehir Habiboğlu, genç yaşına rağmen gösterdiği azim ve yetenekle, birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. Onun hikayesi, gençlerin hayallerinin peşinden gitmelerinin ve mesleğe olan tutkularıyla başarıya ulaşabileceklerinin bir kanıtı.

Yerel Haberler Antakya Eğitim hatay Yerel Yaşam Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP