DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

12 Yaşındaki Bade Uygun, İki Dünya Birinciliği Elde Ederek Altın Madalya Aldı
26 okunma

12 Yaşındaki Bade Uygun, İki Dünya Birinciliği Elde Ederek Altın Madalya Aldı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 08:50
12 Yaşındaki Bade Uygun, İki Dünya Birinciliği Elde Ederek Altın Madalya Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da 5 yaşında piyano çalmaya başlayan Bade Uygun, henüz 12 yaşında olmasına rağmen müzik dünyasında fırtınalar estiriyor. Bu yetenekli genç piyanist, kendi yaş grubunda iki dünya birinciliği elde ederek altın madalyalar kazandı ve ünlü piyanistlerin izinden gitme hedefiyle gece gündüz çalışıyor.

Muratpaşa ilçesinde 8. sınıf öğrencisi olan Uygun, piyano yolculuğuna 5 yaşında başlamış ve o günden beri başarılardan başarıya koşuyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da 72 ülkenin katılımıyla düzenlenen uluslararası müzik yarışmasında birinci olan Uygun, ardından İspanya’nın Barselona kentinde 32 ülkeden katılımcının olduğu Grand Prize Virtuoso uluslararası müzik yarışmasında da altın madalya kazanarak birincilik ödülüne layık görüldü.

Uluslararası yarışlara Türk eserleriyle katılmak için büyük bir özveriyle çalışan Uygun, şan eğitiminin yanı sıra keman ve yan flüt de çalıyor. Derslerini aksatmadan devam ettiren Uygun, AA muhabirine Mozart’ın izinden gitmeyi hedeflediğini ve bu yolda büyük bir azimle çalıştığını söyledi.

Uygun, piyanoya ilk başladığı zaman notaları çalmakta zorlandığını ancak zamanla çaba harcayarak enstrümanı çalmayı öğrendiğini anlattı. Uluslararası yarışmaların önemini vurgulayan Uygun, “Barselona’daki Grand Prize Virtuoso yarışmasında birinci oldum. Çok çalışmıştım ve altın madalyayı bekliyordum. Finale davet edildim ve jürinin önünde performans sergiledim. Beni uzun süre alkışladılar ve çok gurur duydum. Türk gençleri olarak uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmek büyük bir onur” dedi.

Uygun, konservatuvar öğrencilerinin bile çalmakta zorlandığı “Bach: Invention 13” eserini 1,5 ay yoğun bir çalışma ile çalmayı başardı.

Uygun, “Pes etmeden çalışabilmek başarının sırrı” diyerek emek vermenin başarının anahtarı olduğuna vurgu yaptı. “Hedefe giden yol çalışmaktan geçer. Gerçekten çalışmadan bir şey olmuyor. Derslerimi de aksatmadım, her ikisine de zaman ayırdım. Müzik enstrümanları çok farklı bir deneyim, herkesin denemesini isterim. Tek hayalim, Mozart’ın izinden gitmek. Tabii ki Beethoven ve Bach da çok önemli isimler. Onların izinden gidebilmek kariyerim için çok önemli. Türk eserlerini de çalmak istiyorum. Bir sonraki yarışmaya Türkiyem ile gitmek istiyorum. Bir yılda iki dünya birinciliği kazandığım için çok mutluyum. Çin, Japonya gibi birçok ülkeden katılımcı vardı ve kendi grubunda birinci ben oldum.” şeklinde konuştu.

Bade’nin piyano ve keman öğretmeni Serenat Sahabi, öğrencisinin başarısının kendilerini çok gururlandırdığını belirterek, Bade’nin 5 yaşında başladığı piyano yolculuğunda güzel başarılara imza attığını söyledi.

Sahabi, gelecek sene Philadelphia Uluslararası Müzik Kampı’na seçilmesi için Bade’nin yoğun bir şekilde çalıştığını belirterek, “Orayı kazanabilirse çok üst seviyede eğitim alacak. Bade’ye parça verdiğinizde layığıyla yerine getiriyor, ekstra etütler yapıyor, anlamadığı bir şey olursa hemen soruyor. Biz, çok daha fazla Türk gencinin spordan sanata uluslararası tüm yarışmalarda görmek istiyoruz.” dedi.

antalya Dünya Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP