DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2134496-1.00682%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:29

YATSIYA KALAN SÜRE

108 Yaşındaki Gülten Saruhan, Hiç Hastalık Geçirmiyor
15 okunma

108 Yaşındaki Gülten Saruhan, Hiç Hastalık Geçirmiyor

ABONE OL
Eylül 1, 2024 11:44
108 Yaşındaki Gülten Saruhan, Hiç Hastalık Geçirmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize’de yaşayan Gülten Saruhan, 108 yaşında olmasına rağmen sağlıklı bir yaşam sürüyor. Hiçbir hastalığı bulunmayan ve ilaç kullanmayan Gülten nine, neşesiyle herkesi kendine hayran bırakıyor.

Kızı Sunay Balıkçı ile birlikte Rize merkezinde yaşayan Gülten Saruhan, çocukluğunda yaşadığı zorlukları ve yetim büyüdüğünü anlatıyor. Erzurum’dan Rize’ye babasının sırtında getirildiğini ve bir aileye evlatlık verildiğini belirten Saruhan, uzun yıllar bu aileyle beraber yaşamış ve daha sonra evlenerek 4 çocuk sahibi olmuş. 108 yaşına rağmen sağlıklı bir yaşam sürdüren Saruhan, yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği korona virüsünü yoğun bakıma yatmadan atlatmış.

Yürümekte zorluk çeken Saruhan, evden çıkabilmek için tekerlekli sandalye ihtiyacı duydu. Kızı Sunay Balıkçı da Rize’de hayır işleriyle bilinen Yasemin Özçelik’e ulaşarak yardım istedi. Özçelik, talebi geri çevirmeyerek 10 gün içinde bir sandalyeyi bularak Gülten nineye teslim etti.

Gülten nine, geçmişte yaşadığı olumsuzluklarına rağmen 108 yaşında dışarıya yaydığı pozitif enerjiyle herkese örnek oluyor. Boş zamanlarında yattığı yerden çorap örerek vakit geçiriyor.

“Beni köyde çok severler,” diyor Gülten nine, “Gençliğimde çok açlık çektim. Annem yoktu. Babam beni küçük yaşta sırtına aldı ve araba olmadığı için Erzurum’dan Rize’ye getirdi. Annem öldükten sonra babam da dedi ki, ‘yarın ölürsem bu çocuk burada zorluk çeker.’ Şehre indirdi beni. Koluma tuttu, gece hanlarda kaldık. Yolda giderken bir evden ekmek istedi. O da karısına ‘biz alalım onu’ dedi ve onlar beni aldı, büyüttü. Ama anne ve baba gibi değildi. Yetim büyüdüm. Vücudum iyi ama bacaklarım iyi değil. Korona oldum, başka hastalıklar da geçirdim. Burada evlendim, çocuk sahibi oldum. Beni köyde çok severler.”

Kızı Sunay Balıkçı ise annesinin korona virüsünü yoğun bakıma bile girmeden atlattığını anlatıyor: “Anne ve kız burada yaşıyoruz. Her şeyini ben yapıyorum. Kendisi gezmek istediği için tekerlekli sandalye istedi. Rize’mizin Müge Anlı’sı var, ona yazdım. Hemen bana cevap verdi ve 10 gün içinde sandalyeyi buldu ve getirdi. Annem korona oldu, hastaneye götürdük. Koronayı atlattı. 15 gün içinde belki de 15 kişi yanımızda öldü ama annem atlattı. Koronayı tedavi ile atlattı. Doktorların hepsi şaşırdı. Annemde hiçbir sorun yok. Annem normal yemek yemez, hep kahvaltı eder.”

Yardımsever Yasemin Özçelik ise Gülten nine’nin sandalyeye ihtiyacı olduğunu sosyal medya üzerinden duyduğunu ve hemen harekete geçtiğini söylüyor: “Sosyal medya üzerinden beni takip eden biri bana 108 yaşında bir annesi olduğunu ve sandalyeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu çağrıya kayıtsız kalmadım. Eşime dostumuza söyledik. Çamlıhemşin’den bir yardımsever arkadaşımız beni aradı ve hayırseverin bağışladığı sandalyeyi alıp teyzemize getirdim.”

rize Yerel Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP