Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuçları sorgulama ekranı TIKLA!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sonuçlarının bugün saat 22.00'de e-Devlet üzerinden açıklanacağını duyurdu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI!

MEB'den yapılan açıklamada, adayların sözlü sınav sürecinin 2 Temmuz'da başlayıp 10 Ağustos'ta tamamlandığı hatırlatıldı. Ancak, ilgili yönetmelikte yapılan değişikliğin iptali için idari yargıda yürütmeyi durdurma talepli davalar açılması üzerine MEB, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasını bekletme kararı almıştı.

Açıklamada, yönetmelikte yapılan değişiklikle adayın mesleki bilgisinin, mesleğe uygunluğunun, kültürel birikiminin, iletişim becerisinin, özgüveninin ve temsil yeteneğinin değerlendirilmek amacıyla yapılan sözlü sınavlarda elde edilen puanın etkisinin yüzde 100'den yüzde 50'ye düşürüldüğü belirtildi. Ancak, bu hükmün iptaline ilişkin olarak sendikalar ve şahıslar tarafından yürütmeyi durdurma talepli davalar açılmıştı.

MEB, sınavların herhangi bir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde tamamlandığını vurguladı. Açıklamada, "Komisyon üyelerinin puanlamaları, kendilerine verilen ve adaylara da açıklanan duyuru ve rehberde yer alan kriterlere göre yapılmıştır. Adayların ve üyelerin kimlik bilgileri gizli tutulmuş, görüşmeler, adayların kimlik bilgileri yerine başvuru esnasında verilen kod üzerinden gerçekleştirilmiş ve adayların bilgileri komisyon üyeleriyle paylaşılmamıştır. Adaylar, verdikleri cevapları yazılı ve imzalı olarak da sunmuş, komisyon üyeleri tarafından görüşme bitiminde puan girişi gerçekleştirilmiş ve tüm süreç kamera ile kayıt altına alınmıştır." denildi.

MEB, Danıştay'ın ilgili dairesince oy birliği ile verilen ret kararları ile yapılan değişikliğin üst normlara uygunluğunun ve alınan tedbirlerin adayların lehine sonuç doğuracak düzenlemeler olduğunun ortaya konulduğunu ifade etti.

Adayların, sözlü sınav sonuçlarını ve KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınav puanının yüzde 50'si alınarak elde edilen sözlü sınav başarı puanlarını, bireysel şifreleriyle e-Devlet üzerinden bugün saat 22.00 itibarıyla öğrenebilecekleri belirtildi.

SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde 245 komisyon tarafından gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının saat 22.00'de e-Devlet üzerinden açıklanacağını duyurdu.

Tekin, "Atama tercihleri, 14 Kasım'da başlayacak ve 20 Kasım 2024 saat 16.00'ya kadar sürecektir. Sonuçlar, 23 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak, atama kararnameleri, yasal sürecin tamamlanması ve öğretmenlerimizin görevlerine başlatılması için illere gönderilecektir. Sonuçların değerli öğretmen adaylarımıza, ailelerine ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Benzer Videolar