Zeki Müren’in Vefatının 28’inci Yılında Anma Töreni Düzenlendi

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden besteci ve ses sanatçısı Zeki Müren'in vefatının 28. yılı, Bursa'daki mezarı başında düzenlenen bir anma töreniyle anıldı.

Emir Sultan Mezarlığı'nda düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı yetkilileri, Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, sanatçının yakınları ve sevenleri katıldı.

Zeki Müren'in yeğeni Özlem Güner, törende yaptığı konuşmada, dayısının yeğeni olmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Güner, Zeki Müren'in "Ben herkesin Zeki Müren'i olabilirim ama sadece sizin dayınızım." sözlerini hatırlattı ve sanatçının kendilerine "Bunu sakın unutmayın. Beni koruyup kollayıp yaşatacak olanlar sizlersiniz." sözleriyle vasiyetini dile getirdiğini belirtti. Güner, bu sözleri asla unutmayacaklarını ve sanatçının mirasına sahip çıkmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurguladı.

TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka ise Zeki Müren'in, TEV ve TSK Mehmetçik Vakfını evlat edindiğini söyledi. Şipka, sanatçının mirasına sahip çıkmak ve hedefleri doğrultusunda anısını yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Şipka, Zeki Müren'in Bursa'da daha fazla yaşatılması ve anılması için çaba gösterdiklerini ve bu görevin üzerlerinde çok büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, katılımcıları Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından Bursa Kent Müzesi'nde düzenlenen "Elbet Bir Gün Buluşacağız" sergisini ziyaret etmeye davet etti. Sergi, Zeki Müren'in yaşamı ve sanat hayatını konu alıyor.

Tören, dua edilmesiyle son buldu.

Yerel Haberler Kültür Sanat Zeki Müren Kültür Sanat Müzik Yaşam Tören bursa

Benzer Videolar