Yozgat’ta beşizler babalarına çıraklık yapıyor

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde marangoz bir baba ile ev hanımı bir annenin 2012 yılında prematüre olarak dünyaya gelen beşizleri, yaz tatilinde babalarına işlerinde yardımcı oluyorlar.

Türkiye'nin yaşayan ilk beşiz çocukları olarak 12 yıl önce hayata gözlerini açan Muhammet Emin, Ömer Faruk, Yunus Kerem, Davut Ege ve Zeynep Muteber, babalarının "beşizler" ismini verdiği mobilya atölyesinde yaz tatilini çıraklık yaparak geçiriyorlar.

Fenerbahçe'nin tutkulu taraftarları olan kardeşler, sarı-lacivert formalarıyla atölyede babalarına destek oluyor, temizlik, malzeme taşıma ve basit montaj işlerinde onlara yardım ediyorlar.

Yaz tatilinin büyük bölümünü atölyede geçiren ve babalarının mesleğinin inceliklerini öğrenerek okul harçlıklarını biriktiren beşizler, 9 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı için heyecanlı bekleyiş içinde.

Atölyeye genellikle Fenerbahçe formalarıyla gelen beşizlerden erkek kardeşler ve babaları, Fenerbahçe'nin bu yıl şampiyon olmasını umut ediyor, ancak kız kardeş Zeynep Muteber, Galatasaray'ı destekliyor.

"Eleman Sıkıntısına Çözüm"

Baba İbrahim Bulut, AA muhabirine, çocukların okulların tatil olmasının ardından Kur'an kursuna gittiğini söyledi. Beşizlerin boş zamanlarında kendisine yardım etmek için atölyeye geldiklerini belirten Bulut, "Beşizlerin dükkana gelmesiyle eleman sıkıntısını bir nebze olsun giderdik. Raf pimi çakıyorlar, temizlik yapıyorlar, çay demleyip getiriyorlar. Burada oyun oynuyorlar, bisiklet sürüyorlar ve çıraklık yapıyorlar. Ayrıca harçlıklarını biriktiriyorlar." dedi.

Çocuklarının eğitiminin önceliği olduğunu vurgulayan Bulut, "Okuyacaklar, eğitimlerini alacaklar. Hangi mesleği yapmak isterlerse onun eğitimini alacaklar. Sonrasında çalışmak isterlerse bizim işimizi devam ettirecekler. Burada temelden yetişiyorlar ve kollarına altın bilezik takıyorlar." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Aşkı

Fenerbahçe formasıyla babasına yardım eden beşizlerden Ömer Faruk, getir götür işlerini üstlendiğini ve babasıyla çalışmayı sevdiğini söyledi.

Muhammet Emin ise atölyeyi süpürdüklerini, çay yaptıklarını ve "Kapak taşıyoruz, menteşe, raf pimi takıyoruz, dolap taşıyoruz, takımları yerleştiriyoruz. Yaz Kur'an kursunu bitirdik, şimdi okulların açılmasını bekliyoruz. Babam harçlık veriyor, biriktiriyoruz. Dolap takmaya gittiğimizde amcalar bahşiş veriyor." şeklinde anlattı.

Muhammet Emin, tuttuğu Fenerbahçe'nin bu yıl şampiyon olmasını dile getirdi.

Beşizlerden Yunus Kerem, atölyede getir götür işleri yaparak babasına yardım ettiğini ve mobilyacı olmak istediğini söyledi.

Davut Ege, atölyede çıraklık yaparak mesleğe ilk adımını attıklarını belirtti.

Zeynep Muteber ise babasına ve kardeşlerine çay demlediğini, su getirdiğini ve temizlik işleri yaptığını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Akdağmadeni Fenerbahçe Güncel yozgat Tatil Yaşam Baba

"
Benzer Videolar