YÖK’ten Üniversite Sistemi Değişikliği İddialarına Yanıt

(ANKARA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite sisteminin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma yürütmediğini açıkladı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında yer alan "üniversite sisteminin değişeceği" yönündeki haberlere değinilerek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Kurulumuz tarafından böyle bir çalışma bulunmamaktadır" denildi.

YÖK, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığında yaptığı sunumda yükseköğretimdeki mevcut durumu, üniversiteye erişim kapasitesini, akademik verimliliği, bilimsel araştırma fonlarını, ihtisaslaşma programlarını, uluslararasılaşmayı, kalite ve akreditasyon konularını ele aldığını belirtti.

YÖK Başkanı ve üyeleri tarafından yapılan sunumda, önümüzdeki 30 yılda yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve YÖK'ün geleceğe yönelik vizyonu ve projeleri de ele alındı. Bu çalışmalar katılımcılar tarafından olumlu karşılandı ve toplantının devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda, medyada yer alan haberlerde bahsi geçen konulara değinilmediği vurgulandı.

YÖK, üniversite sistemini yıpratmayı ve kamuoyunu yanıltmayı hedefleyen bu haberlere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını istedi.

Politika Güncel Eğitim Medya

Benzer Videolar