YÖK Başkanı Özvar: Deprem Bölgesindeki Üniversitelere Destek Sürüyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen bölgelerdeki üniversitelere tam destek verdiklerini vurguladı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen akademik yıl açılış töreninde konuşan Özvar, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da olduklarını belirten Özvar, YÖK olarak bölgedeki üniversiteleri yakından takip ettiklerini ve her türlü desteği sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

Özvar, yükseköğretimde kaliteye ve akademik performansa odaklandıklarını belirterek, evrensel düzeyde geleceği şekillendirecek, yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi hedeflediklerini ifade etti.

Yükseköğretime yapılan yatırımlara değinen Özvar, Türkiye'nin 208 üniversite, 185 bin akademisyen ve 7 milyona yaklaşan öğrenciyle büyük bir kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

Devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98'inin dolduğunu belirten Özvar, yükseköğretime olan talebin güçlü olduğunu ifade etti. Bu talebe doğru politikalarla cevap vermenin YÖK'ün en önemli önceliklerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Özvar, 2024-2025 akademik yılında 73 yeni programın hizmete alındığını duyurarak, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için yeni lisans ve ön lisans programlarının açıldığını belirtti. Yapay zeka temelli programların ve derslerin tüm üniversitelerde yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Özvar, üniversitelerin program planlamalarında istihdam koşullarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini de hatırlattı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren de yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA / Mehmet Bayrak - Güncel

Erol Özvar Eğitim Sağlık Güncel Deprem hatay

"
Benzer Videolar