Yeniköy Plaj Parkı’ndaki Atatürk Maskı ve Kaidesi Onarılarak Açıldı

Sarıyer'deki Yeniköy Plaj Parkı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı ve Türk Kalp Vakfı tarafından onarılan "Atatürk Maskı ve Kaidesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Yeniköy'de doğup büyüdüğünü vurgulayarak, parktaki eserin geçmişine değindi. Güven, 1972 yılında Yeniköy'de yaşayan mimar Vasil Vingas tarafından yapılan eserin, üzerinde Atatürk'ün anlamlı bir sözünü taşıdığını belirtti. Zamanla hasar gören eserin, kaidesinin bozulduğunu, betonlarında şişmeler olduğunu, mermerlerinin döküldüğünü ve yazınının düştüğünü dile getirdi.

Vakıf olarak onarım işini üstlendiklerini ifade eden Güven, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı'ndan izin aldıklarını ve 4 gün içinde başlayan onarım çalışmalarının 15 günde tamamlandığını açıkladı. Katkı sağlayanlara teşekkür eden Güven, "Mustafa Kemal Atatürk bizim değerimizdir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıldönümünde, bu ülkede yaşayan her vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve sonsuza dek yaşatmak sorumluluğu vardır" dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu da konuşmasında belediye olarak toplumsal sorumluluk projelerini desteklediklerini vurguladı. Türk Kalp Vakfı'nın ilçede ihtiyaç sahibi insanlara ücretsiz tedavi hizmeti sunduğuna dikkat çeken Aksu, Atatürk Maskı ve Kaidesi'nin Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünde onarılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından "Atatürk Maskı ve Kaidesi"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Lale Bildirici Büyükkarakaya - Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Kalp Vakfı Kültür Sanat Politika Sarıyer Yeniköy Güncel

Benzer Videolar