Yenidoğan çetesinin çalıştığı özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi. Hastane, bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç sağlamak ve ihmaller sonucu ölümlerine yol açmakla suçlanıyordu.

İstanbul'da bulunan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesi, "Yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan grupla bağlantılı olarak ruhsatı iptal edilen hastanelerden biri oldu.

Ruhsatın iptal edilmesiyle birlikte hastanedeki hastaların taburcu edilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler

NE OLMUŞTU?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket eden bir grup, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirerek haksız kazanç elde etmiş ve bebeklerin ölümlerine neden olmuştu.

Soruşturma kapsamında, 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında fezleke hazırlandı. 10 bebek maktul olarak ifade edildi. Soruşturma sırasında, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse suikast yapılacağı ve ailesine zarar verileceği yönünde tehditler alındı. Bu tehditler üzerine 12 kişi gözaltına alındı. 4 zanlı serbest bırakılırken, 8 şüpheliden 5'i tutuklandı, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Yenidoğan çetesinin çalıştığı özel hastanenin ruhsatı iptal edildiKaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yenidoğan Çetesi Yenidoğan Güvenlik İstanbul Ekonomi Güncel Sağlık Hukuk

Benzer Videolar