Yenidoğan Çetesi Skandalında İki Özel Hastane Faaliyetlerini Askıya Aldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının "Yenidoğan çetesi" olarak adlandırdığı ve 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı davada, iddianamede yer alan 19 özel hastaneden ikisinin faaliyetlerinin askıya alındığı öğrenildi. Bu hastanelerden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ile Bağcılar Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi. Şafak Hastanesi geçen eylül ayından, Medilife Hastanesi ise geçtiğimiz mayıs ayından beri kapalı durumda.

İddianamede "malen sorumlu" olarak gösterilen bu hastanelerden Bağcılar Medilife Hastanesi'nin camında "Yenidoğan dostu hastane" yazan bir görsel bulunması dikkat çekti. Diğer hastane olan Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin ise kapısına "Hastane Kapalıdır" yazan el yazısıyla bir not asıldığı gözlendi.

Her iki hastanenin bahçelerinde bulunan güvenlik kulübelerinin boş olması ve girişlerin dubalarla kapatılması da dikkat çekti. Hastanelerin faaliyetlerinin durdurulması, "Yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında ele alınan sağlık skandalının boyutunu bir kez daha ortaya koydu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Yerel Haberler Yenidoğan Güvenlik Bağcılar İstanbul Politika Hastane Sağlık Hukuk Yerel

Benzer Videolar