Yeni Zelanda'da bir kişi 3D silah üretti, 26 ay ceza aldı | Dış Haberler

Yeni Zelanda'da bir adam, 3D yazıcıda 6 adet silah üreterek ülke tarihinde bu suç nedeniyle cezaya çarptırılan ilk kişi oldu.

Yeni Zelanda'da, 31 yaşındaki Matthew Bryan McLaren, 3D yazıcı ile altı adet ateşli silah üretmekten suçlu bulunarak, bu suçtan ceza alan ilk kişi oldu.

McLaren, Oamaru Bölge Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda 26 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Otagolu Bryan McLaren'in evinde gerçekleşti.

Polis, McLaren'in evinde yaptığı aramada, üç adet 22'lik canlı mermi ile dolu ve çalışır durumda olan bir 3D baskılı tabanca, 26 mermi, 178 adet 3D baskılı parça, bir 3D yazıcı ve ateşli silah üretimi için kullanılan çeşitli aletler, yaylar ve namlular buldu.

McLaren, Haziran 2022 ile Haziran 2023 tarihleri arasında 3D yazıcı ile bastığı beş silahın yanı sıra diğer suçlamaları da kabul etti. Bu suçlamalar arasında kısıtlanmış bir silah üretmek, kısıtlanmış bir silah bulundurmak ve mühimmat bulundurmak da yer alıyordu.

McLaren'in suçlandığı silah imalatı suçu, 2020 yılında yürürlüğe giren yeni mevzuata göre 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.

Benzer Videolar