Yemek zincirinde domuz eti tespiti: Tarım Bakanlığı’ndan açıklama

Bir yemek zincirinin pişmiş köftelerinde domuz eti tespit edilmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ünlü yemek zincirinin iki şubesinden alınan örneklerde domuz eti bulunması üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

FİRMANIN İSMİ AYLAR SONRA AÇIKLANDI

Bakanlık, firmanın adının kamuoyuna uzun süre açıklanmamasını, rutin denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluğun teknik sürecin tamamlanması sonrası duyurulması politikasıyla açıkladı. Aylar sonra kamuoyuna açıklanan firmanın adı ise büyük tepkilere neden oldu.

TEKNİK SÜREÇ TAMAMLANDIKTAN SONRA AÇIKLANDI

Bakanlık, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Bakanlığımıza Anayasa ve kanunlar tarafından verilen temel bir görevdir. Bu doğrultuda, Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla yükümlüdür. 8 binden fazla gıda denetçisiyle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan uygunsuzluklar, teknik sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılmaktadır." dedi.

Bakanlık açıklamasında, "Uygunsuzluk tespiti durumunda toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımlar uygulanmaktadır. İnsan sağlığı ve hayatını tehdit eden uygunsuzluklar için ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idare için bağlayıcıdır. Bakanlığımız, kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Yemek zincirinde domuz eti tespiti: Tarım Bakanlığı'ndan açıklamaKaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarım ve Orman Bakanlığı Politika Ekonomi Sağlık Finans Yerel Tarım Kamu

"
Benzer Videolar