Yaşlı kadın, akbaba saldırısına uğradı, bazı organlarını kaybetti

Fransa'nın güneyindeki Aveyron bölgesindeki Verrieres kasabasında 87 yaşında bir kadın, bahçesinde akbaba saldırısına uğradı. Saldırı, yaşlı kadının kollarında ve bileklerinde ciddi yaralanmalara yol açtı. Saldırı dakikalarca sürdü.

Hastaneye kaldırılan kadının tendonlarındaki yaralar nedeniyle iki parmağını kaybetme ihtimali bulunuyor. Verrieres Belediye Başkanı Jerome Mouries, yaşlı kadının hastane giderlerinin sağlık sigortası tarafından karşılanmadığını, bu nedenle kasaba olarak tedavi masraflarını üstlendiklerini belirtti.

HER YIL BÜYÜK SAYIDA AKBABA ÜREMEKTEDİR

Mouries, durumu Fransa Kuşları Koruma Derneği'ne (LPO) bildirdiklerini ancak derneğin, herhangi bir fotoğraf olmadan, bir akbabanın Fransa'da veya Avrupa'da bir insana saldırdığına inanmalarının mümkün olmayacağını belirttiklerini ifade etti.

The Connexion gazetesine göre saldırı kameralar tarafından kaydedildi. Mouries, akbabaların kontrol altına alınmasını istedi. LPO verilerine göre Aveyron'da 850 çift akbaba üremek için uygun ve her yıl bu kuşların 500 yavrusu doğuyor.

Kaynak: AA / Şeyma Yiğit - Güncel

Yerel Haberler Hayvanlar Güvenlik Hastane 3-sayfa Sağlık Güncel Fransa Çevre

Benzer Videolar