Yaşlı adam lavabo açıcının kurbanı oldu: Vücudunun yüzde 40’ı yandı

78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun, Bahçelievler'de eşine mutfak lavabosunun tıkanmasıyla ilgili bir sorun yaşadı. Tesisatçıyı arayan Büyüktosun, ertesi sabah gelmesi konusunda anlaştı. Ancak tesisatçı sabah gelmeyince Büyüktosun başka bir tesisatçı aramak için dışarı çıktı. Bu sırada bir nalburdan aldığı lavabo açıcıyı evde denemeye karar verdi. Ne yazık ki, lavabo açıcıyı döktükten kısa bir süre sonra bir patlama yaşandı ve Büyüktosun'un göğsü, bacakları, karnı ve vücudunun birçok bölgesinde yanıklar oluştu.

"AÇIYOR DİYE SEVİNDİM, BİR SES ARDINDAN ÜSTÜM BAŞIMDA ŞİDDETLİ BİR YANMA OLDU"

Büyüktosun, yaşadıklarını anlattı: "Akşam mutfak lavabosunun tıkanmasıyla karşılaştım. Hemen tesisatçıyı arayıp ertesi gün gelmesini rica ettim. Sabah saat 09.00'da tesisatçı gelmeyince, ticaretle uğraştığım için dükkana gitmem gerekti. Başka bir tesisatçı bulmaya çalıştım ancak o da kapalıydı. Eve dönerken bir nalbura rastladım ve lavabo açıcı aldım. Nalbur, açıcının tehlikeli olabileceği ve ellerimin, gözlerimin veya tenimin açıcı ile temas etmemesi gerektiği konusunda uyardı. Açıcıyı lavaboya döktüm ve birkaç dakika sonra bir ses duyduğumda vücudumun her tarafını şiddetli bir yanma hissi sardı. Hemen banyoya koşup üzerimi çıkardım. Bu deneyim beni çok korkuttu ve kimseye tavsiye etmem."

"LAVABO AÇMAK İÇİN NALBURDAN BİR KİMYASAL ALIYORLAR ANCAK BİR FACİAYLA SONUÇLANIYOR"

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, ev kazalarının sık sık yaşandığını ve vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. Büyüktosun'un durumuna ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Turan, son yıllarda lavabo açıcıların neden olduğu kazaların arttığını ve bu kazaların ciddi sonuçlar doğurabildiğini söyledi. Prof. Dr. Turan, lavabo açıcıların özellikle granürlü ve 'Profesyonel kullanıma tabidir' yazan ürünler olduğunu ve bu ürünlerin bilinçsizce kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Turan, kimyasalın vücuda temas etmesi durumunda hızla suyla yıkanması ve en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini tavsiye etti. Ayrıca ev kazalarının masum gözükmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve özellikle çocukların kimyasallar ve sıcak su gibi tehlikelere karşı korunması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mustafa Turan Bahçelievler Bahçelievler İstanbul

Benzer Videolar