Yargıtay, eski bakanların beraat kararını onadı

Yargıtay, 1990'lı yıllarda gerçekleşen 19 faili meçhul cinayete ilişkin olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve eski MİT yöneticisi Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu 18 sanıklı davada verilen beraat kararını onadı. Davada ayrıca eski özel harekat polisleri de yer alıyordu.

19 FAİLİ MEÇHUL CİNAYETE İLİŞKİN DAVADA YARGILANIYORLARDI

Dava, 1990'lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayet olayına ilişkin olarak açılmıştı. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve eski MİT yöneticisi Korkut Eken, bu davada sanık olarak yer almışlardı.

İSTİNAF KARARI BOZDU

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların beraatine karar vermişti. Ancak bu karar istinaf mahkemesi tarafından bozulmuştu. İkinci yargılama sonucunda da yerel mahkeme beraat kararı vermişti.

"İŞLEMLER USUL VE KANUNA UYGUN"

Yargıtay, beraat kararında şunları belirtti:

"Yargılama süreci boyunca yapılan işlemlerin usul ve kanuna uygun olarak gerçekleştiği, aşamalarda ortaya konulan iddiaların ve savunmaların dosyadaki delillerle birlikte gerekçeli kararlar içerisinde incelendiği ve tartışıldığı, hükme esas alınan ve reddedilen delillerin açıkça belirtildiği, soruşturma ve kovuşturma sürecinde delillerin eksiksiz bir şekilde toplandığı, hükme esas alınan raporların yeterli olduğu, delillerle desteklenmeyen duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanlar ile delil niteliği taşımayan belgeler dışında başkaca delil bulunmadığı göz önüne alındığında, mahkemenin yargılama sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dava dosyası içeriğine göre, sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı, şüphe sanıklar lehine değerlendirilerek atılı suçlardan beraat kararları verilmesinde bir isabetsizlik görülmediği anlaşılmakla, temyiz sebeplerinin incelenmesinde hükümlerde hukuka aykırılık bulunmamıştır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Yargıtay Politika 3-sayfa ankara Hukuk Dünya

"
Benzer Videolar