Yabancı Turistler Yeşil Cami’de İslam Dinine Saygı Gösterdi

Bursa'ya gelen bir grup yabancı turist, tarihi Yeşil Cami'yi ziyaret etmek istedi. Camiye giriş için konulmuş uyarı levhasında erkeklerin uzun pantolon giymesi gerektiği belirtiliyordu. Bu uyarıyı okuyan turistler, İslam dinine duydukları saygıdan dolayı, cami girişinde bulunan ve kadınlara ayrılan etekleri giydiler. Bir ziyaretçinin bu anları cep telefonu ile kaydettiği görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük ilgi gördü.

Yeşil Cami Müezzini İrfan Alpagut, camiyi her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Turistlerin caminin içerisinde bulunan talimatları dikkatlice okuduğunu ve İslam ibadethanelerine nasıl girilmesi gerektiğini öğrendiklerini belirtti. Alpagut, özellikle erkek turistlerin bayanlara ayrılmış bölümlerdeki etekleri alıp giymelerine sık sık şahit olduklarını ifade etti.

İslam dinine gösterilen bu saygının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Alpagut, "Farklı dinlerden gelen insanlar bile İslam'ın mabedine saygı göstermek için çaba sarf ediyor. Bu durum bizi çok memnun ediyor. Bu saygı ve ilgide artış olmasını diliyoruz. Erkeklerin bu şekilde giyinip birbirlerinin fotoğraflarını çekmeleri, İslam dinine karşı duyulan saygının bir göstergesidir. Genellikle hiçbir problemle karşılaşmıyoruz." diye konuştu.

Alpagut, turistlerin hassasiyetine dikkat çekerek "Cami içerisinde 16 dilde Kur'an-ı Kerim meal yeri mevcut. İsteyen turistlere bunları hediye ediyoruz. İslam dinine ve ibadethanelerine olan ilgi bizi çok mutlu ediyor. Sosyal medyada turistlerin bu şekilde giyindikleri konusunda yanlış bir algı oluşmuş. Ancak durum böyle değil. Bu davranış, İslam dinine duyulan saygıdan, hürmetten ve kurallarına uyma çabasından kaynaklanıyor. Yanlış anlamayla kesinlikle bir ilgisi yoktur." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Kültür Turizm Güncel turist Bursa Cami

"
Benzer Videolar