DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin meslekten men talebi reddedildi
13 okunma

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin meslekten men talebi reddedildi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:07
Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin meslekten men talebi reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da kendi hayvan hastanesinde çalışan bir veteriner olan Ç.B.’ye (23) cinsel saldırı suçundan 9 yıl hapis cezası verilen Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin, Ankara Veteriner Odası’nın meslekten men etme kararı için açtığı dava reddedildi.

Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı 2019 Nisan ayında, kendi hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Daha sonra savcılık tarafından serbest bırakılan Bilgili, üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı. Bilgili ve yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açıldı. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 22 Haziran 2022’de Hasan Bilgili ‘cinsel saldırı’ suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı. Sanık Serkan Durmaz ve Hüseyin Şenyurt ise beraat etti.

Yargıtay, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi’nin istinaf başvurusunu reddetmesinin ardından, Bilgili’nin cezasını onadı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yargılama sürecinin usul ve kanuna uygun olduğunu, eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğini, vicdani kanaatin dosya içindeki belgelerle uyumlu olduğunu ve suç vasfı ile yaptırımların doğru belirlendiğini ifade ederek kararın onanmasına hükmetti.

Ankara Veterinerler Odası, Hasan Bilgili’nin diplomasına el koyup meslekten men edilmesine karar verdi. Bu karar, Türkiye Veteriner Hekimler Birliği tarafından onandı. Bilgili, avukatı aracılığıyla bu karara itiraz ederek Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. İtirazda, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 9 yıl hapis cezasından sonra oda kaydının silinmesinin hukuka aykırı olduğu iddia edildi. Ankara Veterinerler Odası Yönetim Kurulu’nun karar verirken yeterli sayıda üyenin bulunmadığı, soruşturmanın usule aykırı yapıldığı ve mesleği ile alakası olmayan bir suçtan dolayı alınan hapis cezasının mesleğin yürütülmesine engel olmasının ölçülülük ilkesine aykırı olduğu öne sürüldü.

Ancak mahkeme, davacının ‘cinsel saldırı’ suçundan 9 yıl hapis cezası aldığına dikkat çekerek, ‘Türk Veteriner Hekimleri Birliği Hizmetlerinin Yürütülmesine’ ilişkin yönetmeliğin ‘Veteriner hekimliği mesleğinin onurunu ve saygınlığını zedeleyecek davranışlardan kaçınmak’ hükmünü hatırlatarak davanın reddine karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Suç Hukuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP