Veliler, Yıkılan Okulun Yeniden Yapılmasını İstiyor

Bahçelievler'deki Mustafa Kemal İlkokulu, deprem sonrası yapılan incelemeler sonucunda riskli bulunarak yıkıldı. 6 Şubat depreminden bu yana yaklaşık 2 yıl geçti ve okulun yeniden yapımına dair bir gelişme yaşanmadı.

Yıkılan okulun öğrencileri ise taşımalı eğitimle başka okullara gidiyor. Her gün molozlar ve çöplerle dolu okul bahçesinde toplanıp servislerle başka okula taşınıyorlar. Bu durum öğrencileri ve velileri büyük bir mağduriyete uğratıyor.

Veli Tuğba Özdemir, "Çocuklar molozların içinde, ışıklandırmanın olmadığı bir ortamda servisleri bekliyor. Bu alan otopark olarak kullanılıyor ve çocuklar risk altında. Okulun bir an önce yapılmasını ve çocukların güvenli bir şekilde eğitim görmelerini istiyoruz" dedi.

Veli Gülçin Eda Aktürk ise, "Çocuklar molozlar ve çöplerle dolu bir alanda servisleri bekliyor. Yağmurlu havalarda üstleri başları çamur oluyor, inşaat kalıntıları arasında yaralanma tehlikesi yaşıyorlar. Okulumuzun bir an önce yapılmasını ve çocuklarımızın bu kötü koşullardan kurtulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Veliler, okulun yeniden yapılması için yetkililere dilekçe verdiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Veliler, Yıkılan Okulun Yeniden Yapılmasını İstiyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / HACER İNCİ - 3.Sayfa

Yerel Haberler Bahçelievler 3-sayfa Eğitim Deprem Çevre Yaşam

"
Benzer Videolar