Van’da Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 7. Gününde

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan çıktıktan sonra kayboldu. Arkadaşları Rojin ile 28 Eylül'de iletişime geçemeyince polise haber verdi. Rojin'in son olarak Van Gölü Sahili'nde çakıl taşı toplamak için arkadaşına teklifte bulunduğu ancak arkadaşının reddettiği öğrenildi.

28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, incelenmek üzere polise teslim edildi. Rojin'in annesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği ifade edildi.

Rojin'i bulmak için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Gönüllü arama-kurtarma ekipleri de çalışmalara destek veriyor. Arama çalışmaları sırasında polis ekipleri havadan destek sağlarken, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yandan taramalı sonar cihazı ve jandarmanın su üstü radar cihazı da kullanılıyor. Ancak 7. güne girmemize rağmen Rojin'e dair herhangi bir iz bulunamadı.

Rojin'in telefonunda yüksek düzeyde şifre olduğu için telefon kriminal incelemesi için Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. Arama çalışmalarının ikinci gününde polis ve jandarma ekipleri, Bardakçı Mahallesi'ne giriş ve çıkış yapan 100'den fazla aracı inceledi. Rojin'in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu'ndaki arkadaşları ile Diyarbakır'daki 38 akraba ve komşusunun da ifadeleri alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler 3-sayfa Eğitim Güncel Van

"
Benzer Videolar